pawel250 03.06.2019 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Otrzymałem ofertę od jednego z zakładów produkujących wiązary i jednocześnie miałem okazję obejrzeć je na gotowym obiekcie. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę, mianowicie bardzo mała powierzchnia łączenia kilku elementów. Jedna z desek jest trzymana w mniej niż połowie szerokości. Mam wrażenie że producent chciał zaoszczędzić i zastosował płytkę o zbyt małych wymiarach. Może ktoś się wypowiedzieć lub wrzucić zdjęcia swoich wiązarów ? Rozumiem że to wszystko zależy od projektu i rozstawów ale może da się coś wywnioskować. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez pawel250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.06.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 . Może ktoś się wypowiedzieć lub wrzucić zdjęcia swoich wiązarów ? Rozumiem że to wszystko zależy od projektu i rozstawów ale może da się coś wywnioskować.[ATTACH=CONFIG]431016[/ATTACH] Co mi się rzuca w oczy to że w tym samym węźle na kolejnych dźwigarach płytka jest niedbale ułożona i zamocowana, a powinna być na każdym identycznie. Czy za mało łapią -ciężko tak na oko powiedzieć. Zastanawiam sie co to są te czarne 'znaki' to jest wypalone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel250 03.06.2019 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 te czarne znaki to skorodowane zszywki. Tymczasowe połączenia które wstępnie mocują aby elementy się nie przemieszczały przy wprasowywaniu płytek. "płytka jest niedbale ułożona i zamocowana, a powinna być na każdym identycznie." - na którym zdjęciu to wypatrzyłeś ? Na pierwszym od lewej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.06.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 te czarne znaki to skorodowane zszywki. Tymczasowe połączenia które wstępnie mocują aby elementy się nie przemieszczały przy wprasowywaniu płytek. "płytka jest niedbale ułożona i zamocowana, a powinna być na każdym identycznie." - na którym zdjęciu to wypatrzyłeś ? Na pierwszym od lewej strony ? Wg mnie jest przesunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts