DarekS4 04.06.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Cześć. Na etapie całego przebudowania domu konstrukcji dociepleń instalacji wylewek dociepleń kominka gładzi tynków itp przychodzi czas na płytki. Wszystko w domu robię sam. Miałem kilku płytkarzy w domu każdy podejmie się pracy. Nigdy nie kładłem płytek. Jest kilka miejsc w których coś trzeba przed nimi poprawić. Kusi mnie żeby spróbować samemu zrobić i to. jest tego 70m2 otwartej powierzchni + korytarze klatka i schody co daje w sumie 125m2. Nie potrzebuję wskazówek jak przygotować itp ale porady czy jako gość który ogarnia wiele i nie boi się roboty spiąć dupę rozrysować sobie to i jechać z tematem. Kilka ładnych tysięcy w kieszeni na dalsze prace zostanie. Jedyne czego się boję to to że płytki w tym wymiarze są lekkim bananem i boję się że klej mi ich nie naprostuje... Będę wdzięczny za parę uczciwych słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.06.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Klej płytek nie naprostuje. To urban legend.Zapomnij też o systemach poziomowania płytek. Tu trzeba z wyczuciem wypośrodkować krzywiznę - róg trochę niżej, w 1/3 gdzieś się zrówna, środek odrobinę wyżej od sąsiednich płytek.Każdą płytkę oglądai przed położeniem - te bardziej krzywe odkładaj na docinki i miejsca mniej uczęszczane, te proste kładź w miejscach najbardziej widocznych i uczęszczanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 04.06.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Tak długie płytki da się wyrównać na kleju tylko potrzebne jest doświadczenie. Widzę jak często inwestorzy sami kładą sobie płytki i przeważnie odbiega to od ideału popełniają proste błędy których można było uniknąć .A jeśli kładziesz płytki za 150 zł za m2 a chcesz oszczedzić 50 zł za usługę fachowca to może się to zemścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.06.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Tak długie płytki da się wyrównać na kleju tylko potrzebne jest doświadczenie. Widzę jak często inwestorzy sami kładą sobie płytki i przeważnie odbiega to od ideału popełniają proste błędy których można było uniknąć .A jeśli kładziesz płytki za 150 zł za m2 a chcesz oszczedzić 50 zł za usługę fachowca to może się to zemścić. O masz... to ja proszę o krótką instrukcję jak wyrównać takie płytki kładzione w karo przesunięte na środek lub na 1/3, bo mi jakoś trudno kiedy inwestor kupi bananki ,gdzie środek jest wyżej o 1mm (a czasami i więcej) od krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek22 04.06.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Owszem mam płytki za ponad 100zl i są bananki. Ale gdzie są tacy co układają po 50zl ?? Najtaniej u nas na Podbeskidziu to 100 od metra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 04.06.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Zapraszam na budowę ,do porównania te same płytki kładzone przez inwestora i kładzone przezemnie .Różnica widoczna z kilku metrów .Tylko mówimy o p-łytkach o formacie 20x120 kładzone z przesunięciem o 1/3 .Przy formatach popularnych 20x60 nie da się nic zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 04.06.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Owszem mam płytki za ponad 100zl i są bananki. Ale gdzie są tacy co układają po 50zl ?? Najtaniej u nas na Podbeskidziu to 100 od metra... Przy takim metrażu 50zł to uczciwa stawka . Jeśli masz do położenia 10 metrów to 100zł to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekS4 05.06.2019 04:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Gorzej jak się okaże że z moim za dokładnym chorym podejściem ułożyłbym lepiej niż wykonawca Ale chyb a nie podejmę tego ryzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts