rustin 09.06.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Kominy ponad dachem z klinkieru dziurawki oczywiście przez nie wiedzę, od góry czapa z blachy do tego nie pełna fuga.Narazie nie ma problemu z przeciekaniem ale chce uzupełnić fugi tzn zlicowac z cegła. Komin murowany był i fugowany nanozaprawa z alpola.Moje pytanie, co użyć do uzupełnia tych fug? Czy może tej samej zaprawy z alpola czy coś innego, jeżeli tak to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.06.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Kominy ponad dachem z klinkieru dziurawki oczywiście przez nie wiedzę, od góry czapa z blachy do tego nie pełna fuga. Narazie nie ma problemu z przeciekaniem ale chce uzupełnić fugi tzn zlicowac z cegła. Komin murowany był i fugowany nanozaprawa z alpola. Moje pytanie, co użyć do uzupełnia tych fug? Czy może tej samej zaprawy z alpola czy coś innego, jeżeli tak to co?Czyli nie dość że z dziurawki, to jeszcze niechlujnie zbudowany. Prędzej czy później problemy wystąpią. Ja bym to całe obłożył blachą a do środka dał jakąś kwasówkę w zależności od przeznaczenia kanału dymowego. Kwasówka z kołnierzem na czapie (najlepiej z daszkiem), tak by woda nie penetrowała elementów ceglanych tego komina - ani z zewnątrz, ani od środka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.06.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Kominy ponad dachem z klinkieru dziurawki To jest komin z cegły, czy systemowy wykończony cegłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.07.2019 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Komin systemowy z wkładem ceramicznym, ponad dachu z klinkieru, czapka wylewana i pokryta blacha a w kominie wkład plastikowy junkers do kotła gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts