pioter620 10.06.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 WitamChciał bym się poradzić ludzi obeznanych w temacie , jestem obecnie na etapie adaptacji projektu i mam wątpliwości co do głębokości posadowienia ław fundamentowych .Zgodnie z projektem spód ławy fundamentowej ( 30 cm ) jest na głębokości -1,32 , + 10 cm chudziak . Zero budynku ustalone mam na 75,12 a działka obecnie jest na 74,40, jeśli dobrze liczę to góra ławy będzie tylko 30 cm pod obecnym gruntem czy to aby nie za płytko ? droga dojazdowa jest na wysokości 74,87 , miałem w planie nawieźć ziemi w koło domu ale tu wychodzi ok 50 cm do nawiezienia .Może ktoś może pomóc to zweryfikować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 10.06.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Spód ławy powinien być posadowiony i tu zależy w której strefie przemarzania mieszkasz to powinno być od 0,8m do 1,4m. U mnie 2 strefa przemarzanie 1m, spód ławy wyszedł nam 1.1m poniżej terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 10.06.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Witam zgodnie z projektem spód ławy fundamentowej ( 30 cm ) jest na głębokości -1,32 , + 10 cm chudziak . Zero budynku ustalone mam na 75,12 a działka obecnie jest na 74,40, jeśli dobrze liczę to góra ławy będzie tylko 30 cm pod obecnym gruntem czy to aby nie za płytko ? droga dojazdowa jest na wysokości 74,87 , miałem w planie nawieźć ziemi w koło domu ale tu wychodzi ok 50 cm do nawiezienia . Wszystko masz na przekroju poprzecznym w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter620 10.06.2019 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Strefa przemarzania 80 cm wielkopolska Rozumiem że wszystko jest na przekroju ale jest to trochę dla mnie dziwę. Zero mam ustalone na 75,12 a obecny poziom działki to 74.40 czyli zgodnie z projektem od zera do spodu ławy jest 130 cm , czyli od obecnego poziomu gruntu 58 cm głębiej jest spód ławy Edytowane 10 Czerwca 2019 przez pioter620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2019 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Docelowy poziom terenu masz 32 cm poniżej poziomu zero (docelowej posadzki). Ławy masz posadowione na -132, czyli metr poniżej poziomu terenu. Zresztą masz to najbardziej po lewo zwymiarowane.To, co trochę dziwnie wygląda, to bardzo cienka wylewka - 22cm na okładzinę, wylewkę i styropian to trochę mało. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter620 10.06.2019 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 i o to mi chodziło bo trochę było to dla mnie niejasne . Co do posadzki to już jest zmiana bo chudziak będzie niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.06.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Jeżeli nie masz gruntów wysadzinowych to nie ma problemu z głębokością posadowienie a dokładniej to przykrycia spodu ławy od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter620 10.06.2019 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Z gruntem nie jest złe robiłem badania gruntowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 i o to mi chodziło bo trochę było to dla mnie niejasne . Co do posadzki to już jest zmiana bo chudziak będzie niżej Na chudziaka dajesz hydroizolację poziomą - ta jest najważniejsza. Jak jest dobrze zrobiona, to poniżej może być zepsuta i będziesz miał sucho. Tylko woda nie może się "wlać" nad hydroizolacje. Wg przekroju masz tę hydroizolacje tylko 10cm powyżej poziomu terenu. To już jest bardzo mało - zwłaszcza, że wypadałoby dać opaskę odwodnieniową czy inaczej ukształtować teren, żeby odprowadzić wodę od domu. Więc już masz duże ryzyko, że woda "wleje" się na hydroizolację. U mnie góra chudziaka jest 22cm powyżej poziomu terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter620 10.06.2019 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku że tak zostanie , stan surowy otwarty będę robił osobiście więc dopilnuj żeby było zrobione porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku że tak zostanie , stan surowy otwarty będę robił osobiście więc dopilnuj żeby było zrobione porządnie Na ulewy przy zmrożonym gruncie masz jakiś pomysł? Obniżanie hydroizolacji to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 11.06.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Myślałem nad tym i doszedłem do wniosku że tak zostanie , stan surowy otwarty będę robił osobiście więc dopilnuj żeby było zrobione porządnie Powiem CI tak to że samemu coś się robi nie oznacza, że się tego nie zepsuje. Tym bardziej na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinopmi 27.06.2024 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2024 (edytowane) Zasadniczo jest to seria pytań potwierdzających, że dana osoba jest tym, za kogo się podaje, lub że zna konkretną osobę ze względu na X, Y i Z. Również podczas dopuszczania dowodów, dla celów autentyczności, wypada „położyć podwaliny pod ”, pytając świadka, skąd wie, co to za eksponat. Ukończyłem wykład o dowodach na temat Barbri. Wydaje się, że większość pytań mówi, że odpowiedni fundament został już położony https://19216801.onl/ https://routerlogin.uno/ . Edytowane 29 Czerwca 2024 przez kinopmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts