Marek-K. 12.06.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam! Chciałem się Was dopytać w temacie połączenia rynien z rurami odpływowymi w ziemi. Czy króciec łączący rewizję (umieszczony 40cm nad ziemią) z rurami w ziemi warto jakoś dodatkowo unieruchomić? Np. dać w ziemi obejmy do tej rury i przytwierdzić do fundamentu? Bo nie wiem czy po zimie nie będzie powykrzywiana jak ziemia zamarznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.06.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Czyszczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-K. 12.06.2019 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Sorry, ale co czyszczak? Rewizja czy jak kto woli czyszczak jest zakupiony tylko ten co montuje się nad ziemią ten , a nie w ziemi. Może wystarczy że ta rura (króciec) z jednej strony wchodzi w rurę w ziemi, a z drugiej do rynny z czyszczakiem i jest już dobrze unieruchomiona? Ale widziałem u znajomego jak rura nieładnie pod ukosem wychodzi z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.06.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Sorry, ale co czyszczak? Czyszczak zamontowany w opasce załatwia kwestie estetyki i połączeń. Do tego załatwia to, czego nie załatwia rewizja wyżej - jak sitko się zapcha, to wywala wodę klapką, a nie leje się z rynny po elewacji. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=431391 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts