creative_21 14.06.2019 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 10000/3.5*0.65 = 1857 zł przegląd co rok (każdy znający się na rzeczy instalator powie Ci że trzeba co roku powietrzną aby przeczyścić) 10000/5*0.65 = 1300zł ( pierwszy przy 2 latach następny po 5 takie miałem zalecenia no i tańszy od gruntowej nie wiem od czego to zależy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.06.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 jak znajdziesz taką z cop 6 to bierz liczyłęm 0.65 tj jest u mnie w tauronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 14.06.2019 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 dlazcego się męczą bede miał PV i nie bede sie męczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.06.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 (edytowane) dlazcego się męczą bede miał PV i nie bede sie męczył Jak prąd z PV, to nic nie zaoszczędzisz na gruntowej. Więc bez sensu wybierać droższą. Ba, grzejąc prądem z COP=1 też nie zapłacisz więcej. Więc po co PC? I wcale nie jest tak różowo, że gruntowe serwisuje się rzadziej. tutaj jest fajne zestawienie Buderus pompy ciepła powietrzne i gruntowe 1 raz w roku Nibe pompy ciepła powietrzne i gruntowe 1 raz w roku, Mitsubishi pompy ciepła powietrzne 2 razy w roku, Samsung pompy ciepła powietrzne 1 raz w roku, Dimplex pompy ciepła powietrzne 1 raz w roku, Danfoss pompy ciepła powietrzne i gruntowe 1 raz w roku, Panasonic pompy ciepła powietrzne 1 raz w roku, Atlantic pompy ciepła powietrzne 1 raz w roku, NTS pompy ciepła powietrzne i gruntowe 1 raz w roku. Konkretnie to jakie pompy gruntowe maja przegląd gwarancyjny tak, jak napisałeś? Bo jak widać w powyższym zestawieniu nikt nie schodzi poniżej 1/rok. Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 15.06.2019 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 oj cebulaki cebulatki tamo o piecu węglowym to do domu moich rodziców było więc skończcie cebulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 15.06.2019 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 a do nowego domu montuję PC gruntową bo mnie stać na to... masakra z Wami ludzie... nie wiem co szukacie hehe faktycznie schodzicie na psy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 28.06.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Dzień dobry Chciałbym poradzić się was w sprawie*ostatecznego wyboru pompy ciepła. Drogą dedukcji zostały tylko dwie. Według was która z nich jest lepszym wyborem: 1.*BUDERUS WLW196i-8AR E / IVT AIR X 409 [monoblok] - 30 000zł* (zasobnik na ciepłą*wodę 190L - wbudowany)*- montaż firma GHS z Rudy Śląskiej 2.*SAUNIER DUVAL split HA10-5OS [split] - 29 500zł (zasobnik na ciepłą*wodę*300L - osobny) Która według was będzie lepszym wyborem I czy ktoś z was miał już doświadczenia z firmą GHS z Rudy śląskiej Dom: We wszystkich pomieszczeniach*ogrzewanie podłogowe powierzchnia użytkowa 160m2 ocieplenie budynku styropian 20cm okna 3 szybowe ocieplenie dachu wełna 30cm wełna knauffa - 0,033 *Z góry dziękuję za pomoc Witam, Zdecydowanie polecam Panu wybór powietrznej pompy ciepła Logatherm WLW196i-8AR E. Pompa ta cechuje się wysokim standardem wykonania (front wykonany jest z wysokiej jakości szkła tytanowego) oraz wysoką efektywnością pracy. Współczynnik COP wynosi 4,29 przy temperaturze zewnętrznej wynoszącej 2 stopnie i temperaturze zasilania układu 35oC, co gwarantuje niskie koszty eksploatacyjne przez cały sezon grzewczy. Jednostka wewnętrzna pokryta jest specjalnym szkłem tytanowym, dostępnym w dwóch kolorach. Dzięki modulacji mocy grzewczej niewymagane jest stosowanie bufora. Pompa cechuje się cichą pracą poniżej 40dB(A). Bardziej szczegółowe informacje o pompie ciepłą dostępne są na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/powietrzne/logatherm-wlw196i-ar.html W razie pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts