szczukot 13.06.2019 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Witam Zna ktoś jakąś kotwę chemiczną z jak najdłuższym czasem wiązania ?Aktualnie mam Fischer FIS 300, ale przy aktualnych temperaturach (po 30 stopni), to ona wiąże w mniej niż 2 minuty. Nie mam szans zamocować kołków, bo praktycznie w mieszalniku już mi twardnieje masa:( Fantomps. Ewentualnie jakieś kołki rozporowe do szpilek fi16 (otwory mam wywiercone fi20) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.06.2019 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 DobraPrzeszukałem trochę internet i wiem już co nieco.Muszę po prostu kupić kotwę epoksydową a nie winylowo-estrową (ani nie poliestrową).Te epoksydowe są droższe, ale dłużej wiążą (i są wytrzymalsze) pozdrawiamFantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 13.06.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Dobra Przeszukałem trochę internet i wiem już co nieco. Muszę po prostu kupić kotwę epoksydową a nie winylowo-estrową (ani nie poliestrową). Te epoksydowe są droższe, ale dłużej wiążą (i są wytrzymalsze) pozdrawiam Fantom dzięki, powiem szczerze, że ta wiedza przyda mi się w najbliższych tygodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.06.2019 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 No szkoda, że ja wcześniej nie wiedziałem, że to tak szybko wiąże Jest też wersja fischera z VS w nazwie - ale przy tych temperaturach to podają 4 min wiązania - to wszystko to mało do małych prac. Trzeba pamiętać, że to już wiąże w mieszaczu. Więc jak mamy kilka otworów do zrobienia to ciężko zdążyć - raczej nierealne. Bo zanim nałożymy masy do kilku otworów, to w pierwszym juz będzie kamień Teraz szukam jakiejś kotwy epoksydowej, ale aby była w jednej tubie a nie w dwóch - bo do tych podwójnych trzeba dokupić specjalny pistolet -droga i mało używany będzie. Fantom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kelt 30.07.2022 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 A w takiej kotwie jak zwiąże to można wiercić i osadzić zwykły kołek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.08.2022 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Można - ale jaki to ma sens ? Co do tematu, to skończyło się tak, że kupiłem wyciskacz podwójny i taką kotwę co jest w dwóch tubach obok siebie. Pięknie wyciskałem i miałem kilkanaście minut na pracę, zanim związało. A na koniec sprzedałem wyciskacz Nie pamiętam, którą dokłądnie kupiłem, ale firmy Trutek. Chyba tą https://trutek.com.pl/shop/kotwy-chemiczne/kotwy-chemiczne-do-betonu/kotwa-chemiczna-epoksydowa-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts