Ne 13.06.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Witam Jak i czym obudować wannę prostokątną, żeby uniknąć wiercenia w płytkach ? Cała łazienka jest już obłożona kafelkami, chciałbym żeby obudowę dało zdemontować bez jakichkolwiek uszkodzeń płytek i żeby te płytki móc kiedyś wyczyścić. Chodzi głównie o to, żeby była opcja przejścia na kabinę zamiast wanny, i żeby odsłonięte płytki mogły zostać te, które są. Profil do GK przyklejony pianką ? wyczyszczę ją kiedyś z płytek ? Bloczki BK na podstawce z jakiejś folii ? Proszę o patenty na tę obudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.06.2019 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Dedykowana obudowa styropianowa i klej do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ne 13.06.2019 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Dedykowanej akrylowej raczej nie chcę, jest droga, chcieliśmy też obudować wannę płytkami. Styropianowa nie występuje, przynajmniej ja nie znalazłem. Poza tym za wanną jest jeszcze 8 cm luzu przy krótkiej krawędzi. Trzeba tam zrobić półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.06.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Pogooglaj SCHED-POL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 16.06.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Dokładnie tak mam zrobione. Nośnik styropianowy (uniwersalny składa się z elementów na potrzebny wymiar, do kupienia w każdym hipermarkecie budowlanym około 250 zł) przyklejony do płytek podłogowych pianką niskopreżną. Miedzy obudową a ścianą było 5 cm luzu, wsunąłem tam płytę styropianu, od zewnątrz zaciągnąłem klejem na siatce i na to płytki. Od góry też płytka, tylko poszukałem takiej na 80 cm długiej żeby ciachnąć jeden kawałek. Krawędź wanny przyklejona do płytek ściennych na silikon, bez wiercenia i wieszaków. Proste i działa. Nic nie pęka, nie odspaja się, nie przecieka. Trzeba zadbać o dokładne odpylenie i odtłuszczenie płytek i brzegu wanny, no i kupić dobry silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 16.06.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Ja taka zabudowę robię ze styroduru bez problemu można wysunąć obudowę jeśli ma być bez podciencia na nogi to proscizna ale jeśli z podcieciem to napewno nie wyjdzie taniej jak akrylowa trochę roboty przy tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ne 17.06.2019 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Plan jest taki, żeby przykleić do podłogi profil 3 cm ścienny klejem mamut. Drugi taki profil przykręcić do krawędzi wanny. Wanna będzie ustawiona na nóżkach, a w brakujące 7-8 cm płyta styropianu. w profile włożymy styrodur 3 cm, trochę go podrapiemy i zatopimy siatkę. na styropian również siatka. Później na to płytki. Czy podkładać coś pod wannę czy ustawienie na samych nóżkach wystarczy ? Czy klej mamut da się jakoś usunąć z płytek czy szukać czegoś słabszego ?Jak ogólnie zapatrujecie się na taki pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antoni87 20.06.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Według mnie ta płyta styropianowa to super sprawa____https://sklep.esstetica.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzisiek78 21.06.2019 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Styrodur to zdecydowanie strzał w 10, ja sobie mega chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts