szczepan.jach 16.06.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Dzień dobry. Zwracam się do Państwa z następującym problemem: Jest do kupienia dom który został wybudowany w roku 1978 do stanu surowego zamkniętego i ktoś tak zostawił i tak stoi do dzisiaj i teraz jest do sprzedania. Problem jest taki że właściciel nie ma dokumentów na ten dom. Kontaktowałem się z pośrednikiem kilka razy i udało nam się ustalić że właściciel ma możliwość dostać z urzędu miasta projekt tego domu z jakimiś pieczątkami potwierdzającymi autentyczność. Czyli podejrzewam skoro w urzędzie mają taki projekt to pewnie mają tam też pozwolenie na budowę i też tam można to dostać. Natomiast z tego co dowiedziałem się od pośrednika nie jest to kompletny projekt tylko jakieś szkice nie wiem o co chodzi z tymi szkicami czy może kiedyś były wymagane w urzędzie inne dokumenty niż teraz? Nie ma też dziennika budowy. Z tego co czytałem odtworzenie dziennika budowy nie jest proste. Pytanie do Państwa co trzeba zrobić w przypadku takiego starego nie skończonego domu bez dokumentów aby można było go legalnie dokończyć i zamieszkać? Jakie mogą być koszty zrobienia do takiego domu dziennika budowy i jeśli trzeba projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 16.06.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Inwentaryzacja, projekt i nowe pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.06.2019 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Rozwinę o słów kilka: Inwentaryzacja budowlana, mapa do celów projektowych, projekt według aktualnych przepisów i nowe PnB. Tanio nie będzie, więc należy się boonifikata od ceny transakcji. Chyba, że to zbywający wyprowadzi dokumentację na czysto :lol2: Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts