Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Jestem początkującym poszukiwaczem działki budowlanej;) Znalazłem sobie w miarę fajną działkę, która jest podobno uzbrojona. Chciałbym mieć pewność, że ta działka ma takie media jak w ogłoszeniu (prąd, woda, kanalizacja). Wiem, że muszę zdobyć mapę geodezyjną, jednak jest ich wiele rodzajów. Którą mapę powinienem zamówić, czy jest to mapa zasadnicza?

Tutaj znalazłem różne wnioski: https://powiat-gdanski.pl/wydzial-geodezji-kartografii-i-katastru-0 i tam jest wniosek o udostępnienie materiałów powiatowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego (mapa zasadnicza, mapa ewidencji gruntów.

Czy to jest to co mi jest potrzebne?

We wniosku mam do wyboru wiele opcji, czy mam zaznaczyć "Mapa zasadnicza" a może "Baza danych geodezyjnej sieci uzbrojenia terenu." A może oba te punkty?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Czynność powinien zamówić właściciel, bo on ( i obecni sąsiedzi) złoży podpis na protokole. Elegancko jak przed transakcją zamawia zbywający, w razie jakiejś wtopy (różnice ogrodzeń względem granic lub rozbieżności w powierzchni) jest czas na wyjaśnienia. Po transakcji to tylko wiedza dla ciebie na przyszłość i nadzieja że nie wyjdą jakieś kwiatki.
  • Like 1

• 3 weeks później...
Witam też jestem nabywcą nowej dzialki i mam pytanie w protokole jeat napisane... dzialki o numerach itd są uzbrojone w media wodę itd a po niżej w ulicy materniaka ta droga znajduje się jakieś 60 metrów od mojej dzialki a w umowie notarialnej jest ze działka o numerach ... jeat uzbrojona w wodę itd a nie ma ze w ulicę maternika . Prosze o pomoc dziękuję Andrzej