marcinwwww 20.06.2019 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Cześć, Chciałbym wymienić wkładkę w drzwiach. Wkładka ma mechanizm z zębatką, więc aby ją wyciągnąć muszę zdemontować rozetę. Niestety, nie wiem czy dobrze się do tego zabieram. W jaki sposób mogę ściągnąć nakładkę maskującą aby dobrać się do śrub? Próbowałem podważać śrubokrętem od dołu - tam gdzie wycięcie ale nawet nie drgnęła. Czy dobrze to robię? A może powinienem użyć jakiegoś specjalnego narzędzia? Załączam zdjęcia. Z góry dziękuję za pomoc. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.06.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Podważaj nożem z każdej strony. Ostrożnie, żeby okleiny nie uszkodzić. To jest na wcisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwwww 20.06.2019 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Dziękuję, tak mi się wydawało, że na wcisk ale ponieważ strasznie ciasno było osadzone to zwątpiłem. Samym nożem się nie udało, użyłem żabki żeby trochę pociągnąć zaślepkę i dopiero wtedy zrobiło się miejsce na podważanie nożem. Dziękuję za pomoc Kaizen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.06.2019 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Czyli juz po problemie? Zwykle "chińczyki" są tak ściśnięte i nie zawsze mają wycięcie na włożenie płaskiego śrubokreta nie mówiąc już o jakimś przemyślanym sposobie zdejmowania. Ja to podważam od dołu podkładając coś płaskiego by nie uszkodzić drzwi.Natomiast coś innego mnie zastanawia: drzwi wygląają na zwykłe. Rozetka też, a wkładka wysokiej klasy? Coś tu do czegoś nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwwww 20.06.2019 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Tak, już po problemie. Co do drzwi to są dość solidne - antywłamaniowe. Rozetka G4 z tej firmy https://laporte.pl/pl/poznaj-la-porte/szyldy/ - może rzeczywiście "chińczyk". Natomiast wkładka musiała być pod moją nieobecność awaryjnie wymieniona z SecureMME K2 na Łucznik D E8. Chcę ją zastąpić Mul-t-lockiem. Ma to sens? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.06.2019 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Ok, po Twoich wyjaśnieniach nie mam już wątpliwości. Oglądanie fot w komórce nie daje dobrego obrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts