dkamilb 22.06.2019 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Witam, Jestem nowy na forum, ale nie do końca zielony...Czepnia pionowo przez dach, kładę zaraz blachę. Uszczelka gumowa jak do gazu będzie według mnie najlepsza.Aczkolwiek wolę się upewnić, proszę o opinię.(Jak znajdę trochę czasu to wstawię coś o mojej inwestycji, wylewki właśnie skonczylem)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkamilb 22.06.2019 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Czerpnia* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkamilb 22.06.2019 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Motyla noga...chodziło mi o wyrzutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.06.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Wyrzutnia pionowa to nie jest najlepszy pomysł, właśnie dlatego że ciężko to uszczelnić w dachu, po drugie kondensat będzie spływał po rurze w dół, po trzecie trzeba pchać słup powietrza w górę. Uszczelka jak do komina gazowego powinna dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.06.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Nie masz uszczelnień systemowych z wyrzutni? Wyrzutnia przez dach to najlepsze rozwiązanie.Wilgoci w rurze nie miałem przy reku bez odzysku wilgoci i nawet przy nieizolowanym odcinku z 1,5m rury na nieużytkowym, nieogrzewanym poddaszu. Specjalnie na dole zrobiłem trójnik zamiast kolana, żeby zbierać i odprowadzać wilgoć, ale nic nie spłynęło.Przy reku z odzyskiem wilgoci to nawet w teorii problem nie występuje. Jakoś wentylacja grawitacyjna i kominy spalinowe są pionowo do góry prowadzone - i same zasysają powietrze z wnętrza. Więc to szybciej ułatwienie, niż utrudnienie. Ale ważniejsza zaleta, to że pojawiająca się wilgoć osiadająca na dachu nie jest żadnym problemem dla dachu, a dla elewacji owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkamilb 23.06.2019 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Lepiej może w poziomie, ale straciłbym dużą część strychu(magazynu). Skorpiony mnie nie martwią. Znajomy wykonawca robił tak kilka razy i nikt nie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts