Pokojowy 23.06.2019 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć. Planujemy zakup mieszkania 4 pokojowego metrażu 74 m.kw. Chcemy zrobić z niego 3 pokoje. Rodzina 2+1 ale kto wie może kiedyś 2+2 albo 2+3, albo... choć do tego czasu może stać będzie na coś większego. Lubimy razem pichcić wiec zależy nam na możliwie sensownym rozmiarze blatu do przygotowywania jedzenia. Telewizji oglądamy mało i w sumie zastanawiamy się czy telewizor wogóle jest nam potrzebny. To co ważne to w salonie (o ile zmieniamy na 3 pokoje) musi znaleźć się miejsce na biurko z monitorem do pracy. Może warto rozważyć opcje ze ten monitor będzie spełniał w jakimś stopniu funkcje telewizora, czasem jakiś film. Zastanawiamy się również nad tym czy nam potrzebne są dwie łazienki. Rzut: http://cl.ly/865a25ecf2df lub jeśli komuś wygodniej http://dropbox.com/s/u9j8ppr7v6s999j/rzut.jpg?dl=0 i w załączniku Edytowane 23 Czerwca 2019 przez Pokojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 10.07.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Propozycja takiego układu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokojowy 10.07.2019 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Ciekawa koncepcja, takiej nie przewidziałem, ale: 1. Chcemy aby duży pokój miał przynajmniej 30 metrów 2. Nie potrzebujemy 2 łazienek, raczej z drugiej chcemy zrobić schowek na mąki, płatki i różne przetwory, bo lubimy + do tego widziałbym tam suszarkę. 3. Nie jestem pewien czy dobrym pomysłem w utworzonej łazience przy sypialni rodziców jest przeniesienie umywalki, nie wiem jak z podłączeniem odpływu. 4. Może jednak fajnie mieć duży telewizor i czasem coś obejrzeć Nie mniej jednak bardzo dziękuję, ciekawa propozycją! Ktoś jeszcze się odważy i wesprze pomysłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2019 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.07.2019 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 ścianka osłaniająca biurko nie musi być murowana:http://www.domowladni.pl/upl/xxl/zdjecie_20829_biurko_w_salonie.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokojowy 12.07.2019 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Kolejna ciekawa propozycja. Podoba mi się*pomysł z zrobieniem wnęk na szafy i biurko w pokoju dziecięcym ale obawiam się że spowoduje to gorszą*ustawność*pomieszczeń, dodatkowo wnęka zasłoni dostęp światła dziennego do biurka. Za to usytuowanie biurka do pracy w salonie interesujące. Nie wpadłem na takie ustawienie wcześniej. Robi się co raz ciekawiej i odważniej. Ktoś jeszcze chciałby zaszaleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokojowy 25.07.2019 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokojowy 18.01.2020 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2020 Hej, co myślicie o taki ustawieniu salonu? Wyspa, stół sofa 3 osobowa, fotel soliki kawowe, szafka TV i Mały regał. No i zabudowa kuchenna. Obok sypialnia rodziców i na ojcu pokój dziecka. Wnęka w salonie przeznaczona na ukryte biuro w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 19.01.2020 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Czy ukryte biurko w szafie będzie dobrze oświetlone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.01.2020 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 przy pracy z komputerem naturalne światło nie pomaga. Ale ja się bardziej obawiam niewielkiej przestrzeni do przechowywania. Za mało szaf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pokojowy 19.01.2020 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Biurko będzie miało doświetlenie oczywiście. Ale bez przesady, jest to praca w 98% przy komputerze nadużyć monitorze. Jeżeli chodzi o szafy, to w pokoju dziecięcym oczywiście będzie szafa, w sypialni dodatkowo szafki nocne, i swat też garderoba na przeciwko pokoju dziecka no i na wejściu będzie też w korytarzyku szafka. Tak że szafek planujemy sporo, i jeszcze w salonie regał na książki, chodzi mi o Wasze zdanie na temat ustawienia stołu, wyspy, sofy... Nie chce zmieniać ustawienia telewizora bo tam będzie wszystko gotowe do podłączenia. I chcę też aby w razie czego łatwo można było przywrócić 4 pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts