Ne 25.06.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Witam Potrzebuję naczynia wyrównawczego do instalacji CO z buforem ciepła. Bufor 750 litrów, więc naczynie chcę około 100 litrów (może kiedyś dojdzie drugie 750 litrów). Dostałem propozycję wykonania takiego naczynia pionowego z butli po LPG 100 litrów. Co o tym sądzicie ? Czy zlecić spawanie sześcianu z chromoniklu lub czarnej blachy? (na pewno będzie dużo drożej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 A jak to będzie zabezpieczone antykorozyjnie? bo jak wiem butla po LPG nie jest w żaden sposób zabezpieczona od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ne 25.06.2019 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 A musi być zabezpieczone antykorozyjnie ? Jeśli tak to pozostaje chromonikiel, tylko wtedy koszt pewnie 4 cyfrowy. Poza tym chyba nie wskazane jest łączenie w 1 instalacji chromoniklu i miedzi (wężownice w buforze). Chyba że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.06.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 A jak to będzie zabezpieczone antykorozyjnie? bo jak wiem butla po LPG nie jest w żaden sposób zabezpieczona od wewnątrz. Jest tak samo zabezpieczony jak korpus pompy obiegowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2019 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Jest tak samo zabezpieczony jak korpus pompy obiegowej? Nie wiem do czego pijesz? korpus pomp jest z mosiądzu. https://www.pompysklep.pl/pl/p/Pompa-obiegowa-c.o.-korpus-z-mosiadzu-OHI-25-60-130/566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.06.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Nie wiem do czego pijesz? korpus pomp jest z mosiądzu. https://www.pompysklep.pl/pl/p/Pompa-obiegowa-c.o.-korpus-z-mosiadzu-OHI-25-60-130/566 Na 43 pompy w tym sklepie z mosiądzu są 3. Kto montuje z mosiądzu do CO? I po co? Jeszcze niedawno większość instalacji CO była z czarnych rur stalowych (bez ocynku). I jak coś im szkodziło, to kamień, a nie rdza. Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ne 25.06.2019 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Proszę jednoznacznie: nada się czy się nie nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2019 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Proszę jednoznacznie: nada się czy się nie nada ? Nada się tylko wlej do czynnika większą ilość inhibitora korozji ścianki pokryją się cienką warstwą tlenku i nie powinna postępować korozja, przynajmniej do poziomu cieczy w zbiorniku wyrównawczym(czyli Twojej butli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts