TheCodeName 25.06.2019 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Witam Proszę o opinie na temat tej centrali. Produkt pojawił się niedawno i wygląda bardzo obiecująco. Wymiennik przeciwprądowy, wentylatory EC, solidna obudowa (podobno) i ciekawy dotykowy sterownik. https://o3ozon.pl/centrala-wentylacyjna-cwpp-420200-jon16-przeciwpradowa-p-123.html Nie widzę nic lepszego w tej cenie. Jedyny mankament, to mało profesjonalny opis produktu. Producent nie pisze konkretnie z jakiej firmy są podzespoły. Zaznacza jedynie że wentylatory są niemieckiej firmy. Miło by było wiedzieć jakiej... Może ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzyczTof 25.12.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Witaj, podpinam się pod pytanie. Dodatkowo przesłałem do producenta zapytanie, czy istnieje możliwość uwolnienia protokołu komunikacyjnego centrala <-> sterownik i zakup bez sterownika (wdrażam sterownik całego domu, chciałbym sterować nim także centralą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.12.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 11.02.2020 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 W wątku podanym przez Kaizena jest za dużo chaosu. Fajnie jeśli ktoś ma wiedzę odnoście dokładnie tego modelu CWPP 420/200 z wentylatorami EC. Ktoś z forumowiczów już go użytkuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemyk 11.02.2020 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) WitamUżytkuję go do początku stycznia. Póki co sprawuje się bezproblemowo. Dołożyłem tylko grzałkę na dolocie żeby nie mieć problemów z zamarzaniem wymiennika przy dużych mrozach, sterownik ma możliwość sterowania nagrzewnicą wstępną, wtórną GWC i bypassem. Wymiennik Recair RC. Myślę że na dzień dzisiejszy za takie bebechy nic taniej nie kupisz.Sterownik Nanocolor firmy Compit. Instrukcja do pobrania TUpzdr,krzemyk Edytowane 11 Lutego 2020 przez krzemyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 11.02.2020 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Sterownik wygląda naprawdę spoko !Do mnie sprzęt trafi za ok 2 msc. Dokupowałeś skrzynkę na filtr wstępny ? Jeśli tak to jakich filtrów używasz.Jak sobie radzisz z suchym powietrzem ? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemyk 11.02.2020 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Filtrów wstępnych nie dokładałem, nie muszę. Nie mam sąsiadów ani żadnych kopciuszków w okolicy (sąsiedztwo natury 2000), G4 cięte na wymiar wystarcza (tanie i można co miesiąc wymieniać). Dom jest nowy tak więc walczyłem z nadmierną wilgocią a nie jej brakiem Edytowane 11 Lutego 2020 przez krzemyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 12.02.2020 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Zazdroszczę lokalizacji.Sterownik służy Ci jedynie do wentylacji czy skalibrowałeś go również pod ogrzewanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzemyk 12.02.2020 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Tylko do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psik 16.02.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Jaki masz poziom wilgotności powietrza w domu, na jakiej prędkości chodzą wentylatory? Mógłbyś zrobić filmik jak wygląda wymiennik i sterowanie jakie opcje posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts