Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator o3ozon CWPP 420/200 / TOP do 4000 zł

Recommended Posts

Witam

Proszę o opinie na temat tej centrali. Produkt pojawił się niedawno i wygląda bardzo obiecująco.

Wymiennik przeciwprądowy, wentylatory EC, solidna obudowa (podobno) i ciekawy dotykowy sterownik.

https://o3ozon.pl/centrala-wentylacyjna-cwpp-420200-jon16-przeciwpradowa-p-123.html

Nie widzę nic lepszego w tej cenie.

Jedyny mankament, to mało profesjonalny opis produktu. Producent nie pisze konkretnie z jakiej firmy są podzespoły. Zaznacza jedynie że wentylatory są niemieckiej firmy. Miło by było wiedzieć jakiej... Może ktoś coś wie ?

• 6 months później...
  • 1 month później...

Witam

Użytkuję go do początku stycznia. Póki co sprawuje się bezproblemowo. Dołożyłem tylko grzałkę na dolocie żeby nie mieć problemów z zamarzaniem wymiennika przy dużych mrozach, sterownik ma możliwość sterowania nagrzewnicą wstępną, wtórną GWC i bypassem. Wymiennik Recair RC. Myślę że na dzień dzisiejszy za takie bebechy nic taniej nie kupisz.

Sterownik Nanocolor firmy Compit. Instrukcja do pobrania TU

pzdr,

krzemyk

Edytowane przez krzemyk

Filtrów wstępnych nie dokładałem, nie muszę. Nie mam sąsiadów ani żadnych kopciuszków w okolicy (sąsiedztwo natury 2000), G4 cięte na wymiar wystarcza (tanie i można co miesiąc wymieniać). Dom jest nowy tak więc walczyłem z nadmierną wilgocią a nie jej brakiem :) Edytowane przez krzemyk