Chemiqs 25.06.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Witam was serdecznie.Chciałbym żonie zrobić niespodziankę i spróbować z kolegą zrobić kilkudniowy remont pokoju. Żona akurat wyjeżdża z dzieciaczkami i chciałbym jej zaserwować taka małą niespodziankę. Czy jeżeli wrzuciłbym poglądowy rysunek z wymiarami pokoju to pomoglibyście mi coś rozplanować?Wiem - bo wspominała setki razy o kupnie narożnika i jakiś fajnych modnych halogenach wiszących pod sufitem. Zawsze o tym marzyła no i chyba przyszedł fajny moment żeby ją zaskoczyć. Czy mogę liczyć Moi Drodzy na wsze wsparcie? Będę ogromnie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.06.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 halogeny pod sufitem już nie są modne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 26.06.2019 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Czyli coś takiego już nie jest w modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 26.06.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Dla jednych modne dla drugich nie. Dla mnie już nie, ale nie sugeruj się tym. To nie znaczy, że mam rację. Rób tak jak Wam się podoba i nie zważaj na modę, która jest krótkotrwała i szybko przemija a te modne rzeczy za jakiś czas robią się fe.Raczej stosujcie rzeczy które są ponadczasowe i praktyczne...no i ładne dla Was. Kierujcie się własnym gustem, bo to Wy będziecie mieszkali w tym mieszkaniu a nie inni i to Wy musicie się w nim dobrze czuć. Wrzuć ten rysunek pokoju, to pomożemy go rozplanować pod kątem praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 01.07.2019 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 no zerknij jak możesz. Nie mam na razie koncepcji co zrobic żeby jakoś nowocześnie to wyglądało. Może jakies halogeny, może lampka stojąca. Na pewno żona chce kupić narożnik - to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 jak wyglądają meble, które muszą zostać? Poproszę o zdjęcie. Bo czasem one mogą przesądzać o ostatecznym wizualnym odbiorze całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 01.07.2019 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 (edytowane) Pokój jest taki sporaśny jak na mieszkanie w bloku - także miejsca mamy, tylko niestety w mojej matematycznej głowie nic się nie umie urodzić (coś ciekawego) Edytowane 1 Lipca 2019 przez Chemiqs tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2019 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 czy prócz narożnika cos w tym pokoju ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 02.07.2019 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Tak wielki:) i ma potencjał, ładna ściana i podłoga.Tylko czy te drzwi muszą zostać? Tu masz kilka podpowiedzi lamp, które są ponadczasowe i praktyczne oraz modne...może się spodobają żonie. https://3ddd.ru/galleries/gallery/rendery_dlia_prezentatsii_intererov_zhk_1 https://3ddd.ru/galleries/gallery/vizualizatsiia_kvartiry_v_skandinavskom_stile https://3ddd.ru/galleries/gallery/red_yellow_blue https://3ddd.ru/galleries/gallery/dvukhurovnevaia_kvartira_v_zhk_olimpiiskii .https://3ddd.ru/galleries/gallery/cherry_wine https://3ddd.ru/galleries/gallery/beatrice_apartment https://3ddd.ru/galleries/gallery/kvartira_kholostiaka_sdelano_po_referensu https://3ddd.ru/galleries/gallery/energiia Edytowane 2 Lipca 2019 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 02.07.2019 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) czy prócz narożnika cos w tym pokoju ma być? No na pewno stół. zwykły stół z krzesłami. Stół jest ciemny. Krzesła mamy pomarańczowe i będą najprawdopodobniej zmieniane, bo nie pasują kolorystycznie. Takie mamy obecnie łóżko, ale to jak pisałem wcześniej, będzie zlikwidowane a na to miejsce wejdzie jakiś narożnik. Oczywiście dodatkowo prosiłbym o podpowiedź, jak zrobić ściany, czy sufit jakiś podwieszany czy kawałkiem podwieszany na te moje halogeny , a może ich w ogóle nie dawać? Po prostu totalny brak koncepcji. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Chemiqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Problem polega na złym umiejscowieniu telewizora. To blokuje sensowne rozstawienie mebli w pokoju. Postaraj się określić też styl jaki ci się podoba (i zostaw te halogeny w spokoju, to temat na dalsze rozważania) i jaka kolorystyka? Może poszukaj jakiś inspiracji na homebook? Robienie podwieszanych sufitów w niskich, blokowych wnętrzach (2,4-2,5m) tylko zmniejszy optycznie wnętrze. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Ewentualnie, jak już nie chcecie przenosić gniazdek, to tak, (ale jest bardziej ciasno): Rozbij meblościankę i porozstawiaj jej elementy, zostawiając tylko szafę za drzwiami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 02.07.2019 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Z przenoszeniem kabli nie ma najmniejszego problemu, bardziej problemem jest fakt, że w rozwiązaniu NR 1 naprzeciwko TV będzie okno. Pokój duży mamy nasłoneczniony (południowo-zachodnia ściana) i ciężko już teraz oglądać TV a jak będzie na przeciwko okna to obawiam się, że może być problem w ogóle z korzystania z tv. To bym jeszcze przemyślał. Ogólnie widzę że stawiasz na narożnik pod oknem. Myślę, że to dobre rozwiązanie, aczkolwiek jest tam kaloryfer (ale myślę że to nie będzie jakieś uciążliwe - chodzi o temp w zimę). Szafę zawsze zostawiasz za drzwiami - to chyba też ok - ta duża bryła nie będzie się rzucała w oczy. Super. dzięki. Osobiście, bardziej mi się podoba to pierwsze rozwiązanie, ale muszę sprawdzić czy da radę oglądać TV. Żona preferuje kolory jasne. Szary, beżowy, biały. Narożnik kolorystycznie coś takiego (tak żeby pasował trochę do dywanu): Tak mi się przypomniało, że jak kiedyś kiedyś rozmawialiśmy o remoncie, to sugerowała oświetlenie nad stołem. To chyba jest też dla niej istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2019 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Nie macie zasłon, rolet w oknach, aby je przesłonić na czas oglądania TV? Kanapa wypada pod oknem, bo w świetle okna nie chcę stawiać telewizora. A w drugim przykładzie z kanapy miałbyś widok na szafę a nie telewizor. Jak wybierzesz układ, to można iść dalej z kolorami, układem instalacji elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 03.07.2019 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 no może jakoś sobie poradzimy, ale ewidentnie po przemyśleniu tematu, bardziej mi się podoba rozwiązanie nr 1 (czyli tv naprzeciwko okna). Fajne rozwiązanie. Naprawdę. Dziękuję. Wczoraj spędziłem trochę czasu na homebook tak jak proponowałeś, ale kurcze, "beton", jestem "beton" w tych sprawach widzę . Przejrzałem chyba całą kategorię SALON i mam w głowie wielki chaos. Kiedyś żona wspominała nad taką długą lampą którą można postawić w rogu na podłodze i będzie dostawała aż do stołu (nad stół). To wiem że jej się podobało, Ale czy to będzie dobre rozwiązanie w takim pokoju to już nie wiem. Jeżeli stół pójdzie na prawo za szafę, to nawet nie wiem gdzie to postawić. Ale z zaplanowaniem to już bym się zdał na Ciebie, bo masz dużo większe doświadczenie a taka lampa to już może nie jest modna . :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) lampa nad stołem dobrze aby była "wędrowna" - bo można wówczas odstawić stół od ściany i usadzić przy nim więcej gości (zwłaszcza rozkładanym). Sa albo lampy na ruchomym ramieniu albo na szynoprzewodach. Na ścianie za TV jest cegła czy tapeta ze wzorem cegły? Jak dasz dokładne wymiary wszystkich elementów (czyli szerokości okien, drzwi, odległości otworów od narożników ścian, łącznie z elementami meblościanki, to ci dokładniej wrysuję) Edytowane 3 Lipca 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Tak można byłoby zaaranżować ścianę przy drzwiach: Pomalować ją na kolor szafy, aby wtopić szafę w tło Dostawić stół o bardzo lekkiej konstrukcji w odcieniu okleiny drewnopodobnej na meblach i do tego lekkie krzesła w kolorze obicia nawiązującym do elementów kolorystycznych w dekoracjach. Rozjaśnić ścianę dwoma dużymi plakatami (format A3-A2) z botanicznym motywem: Powiesić na szynoprzewodzie lampę tego typu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Kanapę narozną proponowałabym takiego typu: w odcieniu taupe (szarość wpadająca w brąz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2019 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 (edytowane) A tak można zaaranżować ścianę naprzeciwko: kinkiet do czytania na kanapie: szynoprzewód na suficie z kierunkowymi reflektorkami stolik kawowy o wzorze podobnym do stołu jadalnianego Z boku kanapy mały stoliczek lub stołek lub minibarek na kółkach (jak IKEA Raskog) W oknach lekkie firany-woal + rolety zaciemniające (bez zasłon) duże lustro w drewnianej ramie (można też nalepić na ścianę taflę lustra i otoczyć ją prostą sztukaterią, pomalowaną na kolor ściany naprzeciwko) Edytowane 3 Lipca 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chemiqs 03.07.2019 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 lampa nad stołem dobrze aby była "wędrowna" - bo można wówczas odstawić stół od ściany i usadzić przy nim więcej gości (zwłaszcza rozkładanym). Sa albo lampy na ruchomym ramieniu albo na szynoprzewodach. Na ścianie za TV jest cegła czy tapeta ze wzorem cegły? Jak dasz dokładne wymiary wszystkich elementów (czyli szerokości okien, drzwi, odległości otworów od narożników ścian, łącznie z elementami meblościanki, to ci dokładniej wrysuję) Oczywiście - jutro napiszę dokładnie wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts