Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o projekt pokoju

Chemiqs

Recommended Posts

Witam

Możesz też ustawić jadalnię przy wejściu do pokoju, a kącik TV w głębi pokoju (gdzie nikt nie będzie przechodził do jadalni i na balkon).

Kanapa i 2 fotele dadzą Ci więcej możliwości ustawień niż narożnik.

Zamiast narożnika możesz do kanapy dostawiać puffy (rys.04), które mogą pełnić też funkcję stolika (oczywiście naczynia itp możesz stawiać na tacy, a nie bezpośrednio na tapicerce).

Proporcje pokoju 4,5 x 5,5 = 24,75m2

chemiqs Model multi.jpg

Edytowane przez 2013arch

No i oczywiscie, zawsze marzył mi sie kominek. Oczywiscie to zaden kominek ale cos jak biokominek mi by chyba pasowal. Co o tym sądzicie? Czy nie ma sensu w to wchodzic?

https://kratkiportal.s3.eu-central-1.amazonaws.com/2017/06/05/10-07-19/www-biokominek-golf-czarny-on-1-960-960-1-0-0.png

Chyba ze jakis wolnostojący. Ale sam nie wiem. Please help :)

Hej. W najbliższy weekend mam zamiar poprzestawać troche meble zeby sie zorientować, które ustawienie przez was zaproponowane bedzie najbardziej optymalne. Tak wczoraj wymierzyłem stół, to coś mi sie wydaje, że może być za długi, żeby stanął tam, gdzie teraz jest tv. Ale to wszystko okaże się po sobocie.

Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły ustawienia mebelków.

Ps. Czy udałoby sie Wam zaproponować jakis kolor ścian? Moze coś na te ściany rzucić, typu kamień, jakieś płyty duże widziałem że ludzie kładą. Będę wdzieczny.

Tutaj masz pokój z meblami w rzeczywistych wymiarach.

2d7cbceebfd32d16gen.jpg

Stół wrysowałam 140x80 cm.

Wrysowałam potencjalne miejsca na biokominki - w pierwszej wersji wiszący na ścianie:

biokominek-czarny-box-90x40-nowy-z-sklepu-poznan-505557619.jpg

w drugiej wonostojący:

e9e98e54557b3771b3a5d2815de934b3.jpg

biokominek-cocoon-fires-pedestal-decofire-01_1.jpg

X - zaznaczone nowe szafy na schowanie rzeczy zza drzwi. W pierwszej wersji może mieć lustrzane drzwi - będzie odbijać okno i biokominek.

Atmosferę wnętrza poprawi kolorystyka wnętrza, bo na razie,nawet po wymianie mebli i oświetlenia, jest ono chłodne i smutne. Kontrast barw pomiędzy białymi ścianami i ciemnymi meblami jest duży, dlatego dobrze byłoby go „zneutralizować kolorem”. To kilka inspiracji od nas:

27.jpg27a.jpg27b.jpg