Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem około 20m2 pomysł??

Recommended Posts

Cześć. Wspólnie z małżonką przymierzamy się do zakupu mieszkania. Ostatnio trafiliśmy na ofertę która bardzo nam się podoba.

Jednak przed podjęciem decyzji ostatecznej chcielibyśmy się poradzić.

Co sądzicie o salonie z aneksem o powierzchni około 20m2 czy da się to fajnie rozplanować? (tak żeby był stolik, kanapa i TV)

I tak ogólnie jak oceniacie rozkład pomieszczeń w mieszkaniu i jego funkcjonalność?

Z góry dziękujemy za wszystkie porady, opinie i pomysły :)

KM.F.10 KLATKA F - PODDASZE - MIESZKANIE F10-1.jpg

Mieszkanie jest spore, a salon mały, dziwne. Tam przedpokój jest wielkości salonu.

Nieładne jest wejście do łazienki zaraz przy stole jadalnianym.

Ten wąski pokój jest bez okna?

Edytowane przez Elfir

"I tak ogólnie jak oceniacie rozkład pomieszczeń w mieszkaniu i jego funkcjonalność?"

Okna dachowe- niepraktyczny wynalazek.Dla mnie to cecha dyskwalifikująca całe mieszkanie, ale rozumiem, że autorom wątku odpowiada. Może tam dałoby się przenieść kuchnię? Chyba , że musi być tyle pokoi ile ma to mieszkanie.20 metrów kwadratowych na aneks i salon to jednak mało.

Edytowane przez Sylw.

Jeśli aneks nie jest konieczny to ja bym poszła mniej więcej w tym kierunku- kierunku-jeśli było to możliwe oczywiście.Poniższa propozycja jest dla mnie bardziej funkcjonalna niż przedstawiona przez dewelopera-ale autor wątku nie napisał ile osób ma tam mieszkać.

propozycja.jpg

Edytowane przez Sylw.

• 4 weeks później...