opty-k 02.07.2019 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 witam, przede mną zatrudnienie kierownika budowy i ekipy do SSO/SSZ jak wiadomo ekipa z własnym kierownikiem to zły pomysł, dlatego rozważam konfigurację jedna firma jako ekipa bez kierownika plus jako kierownik człowiek z innej firmę zatrudniony tylko w charakterze kierownika (jego firma świadczy zarówno usługi kompleksowej budowy jak i nadzoru)chciałbym zapytać czy ktoś z forumowiczów stosował w praktyce takie rozwiązanie, t.j. jak się sprawdza KB nadzorujący konkurencję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 03.07.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Zatrudnij za tą kasę inspektora nadzoru, który będzie wszystkiego pilnował i stał na straży Twoich interesów. Kierownik budowy może być z ekipy i jego rola sprowadzi się do uzupełnienia dziennika i wzięcia na siebie odpowiedzialności prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2019 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Ja miałam kierbuda zewnętrznego, bo budowałam systemem gospodarczym. Co prawda nie był z konkurencji, tylko samodzielny. Przy kierbudzie od ekipy SSO, kto będzie kierbudem na dalszych etapach? Kierbud ekipy ma sens przy budowie "pod klucz" jedną ekipą (i wówczas inspektor nazdzoru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opty-k 03.07.2019 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 ekipy z ktorymi wstępnie rozmawiałem nie mają swojego KB, więc bedę musiał zatrudnić go osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts