d7d 14.07.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 125 PLN/h - nie wnikając czy na umowę o pracę czy umowę o dzieło, zlecenie lub własna firma - porobiły się ładne dysproporcje płacowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 14.07.2019 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Heh a ja mu napyskowałem jak nie wiem , aż wkońcu sie rozłączył i stwierdził że nie przyjdzie i odda 1000... mało brakło na jesień bym przeniósł bo u brata tynkuje inny gość no ale czeka gipsiarz i hydraulik i holera wie na kiedy oni potem przyjdą , tlumacze tynkarzowi to w dupie ma , mam nadzieje ze ktos mu potem tez tak przelozy robote... oddzowniłem na drugi dzień żebych przychodził ale ma być na lustro zrobione ... ciekawe ... jak mi zrobi taki numer jak Wam że na koniec jeszcze bedzie chciał podnieść to mnie chyba krew zaleje I co Ci to dało ? Dałeś mu zaliczkę 500 zł wiec zgodnie z prawem odda Ci 1000 i ma Cie z głowy Ty zostajesz z kłopotem. Sam pisałeś, że o karach umownych w umowie nic nie ma. Trzeba było się zgodzić i na koniec powiedzieć, że zapłacisz mu za pół roku bo akurat nie masz. Ja już dom zbudowałem i najbardziej żałuję, że gdzieś niepotrzebnie zaoszczędziłem i czegoś nie zrobiłem / przemyślałem, niż że za coś za dużo zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.07.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 I co Ci to dało ? Dałeś mu zaliczkę 500 zł wiec zgodnie z prawem odda Ci 1000 Mylisz zaliczkę z zadatkiem - odda tylko to, co dostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 16.07.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Rady typu zrób tynki samemu to chyba dla tych, co albo nie pracują albo mogą wziąć kilka miesięcy urlopu najpierw na robotę , a potem turnus rehabilitacyjny, bo to chyba najgorsza i najcięższa robota na budowie. Jeśli to do mnie, bo ja taką właśnie sugestię zawarłem w odpowiedzi, to uściślam, że radziłem przede wszystkiem negocjacje, a ta sugestia - była z lekkim przymróżeniem oka (w połączeniu z filmikiem z yt) - jako pozycja do negocjacji (spisania korzystniejszej umowy). Ale autor wątku jak widać zamiast ponegocjować jak dorośli ludzie, wolał popyskować i stracić nerwy. A skończyło się, że majster i tak u niego robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 16.07.2019 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 bo na rynek weszło pokolenie oszukane a wchodzi pokolenie roszczeniowe pokolenie lat 80 porobiło marketingi, dyplomy bo tak rodzice ich uczyli. kiedyś ktoś, kto miał mgr bibliotekarstwa zostawał dyrektorem kopalni. nasi rodzice to widzieli i gnali do szkoły - byle jakiej, byle do szkoły pokolenie 90 - zanim rozpocznie pracę chce widzieć 5 z przodu netto i masę praw. dodatkowo służba zdrowia prywatna, siłownie, karnety. i dlatego mamy teraz co mamy. zawsze powtarzam mojemu synowi - fach w ręku, rób to co lubisz, ale musisz zadać sobie pytanie, czy ludzie będą tego potrzebować. stolarz, dekarz, mechanik, glazurnik... to będzie zawsze w cenie. marketing i pierdzenie w stołek ? niekoniecznie Mądrze napisane. Podpisuję się. Przede wszystkim to co lubisz. Korporacje dają hajs, ale nie dają radości. Lepiej trochę mniej, a z sercem i pasją. Łatwiej się żyje, kiedy poranki nie są za karę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 16.07.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Mnie tynkarz też nawalił więc zabrałem się do tynkowania samodzielnie dodam, że totalnym amatorem nie jestem, wiele prac budowlanych, montażowych, remontowych wykonałem samodzielnie , tutaj zero doświadczenia jedynie kilka filmików poglądowych na YT . Wyszło ........hehe koszmarnie!. wszystkie łączenia widoczne , każda po parę m2 sekcja to inny odcień dodam, że naprawdę się starałem i chciałem dobrze a wyszło jak wyszło , dobrze ,że to tylko domek letniskowy a miała to być rozgrzewka przed samodzielnym tynkowaniem domu i dobrze że nie zacząłem od domu zostawiając letniak na deser . Teraz jedyne co przychodzi mi na myśl to pomalowanie elewacji jakąś dobrą farbą elewacyjną o zbliżonej barwie do tynku mam nadzieję , że poprawi to w jakiś sposób efekt wizualny mojego dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 17.07.2019 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 U siebie nie tynkowałem bo po pierwsze nie miałem już czasu który poświęciłem na inne etapy, po drugie nie zrobiłbym tego idealnie.Za ten etap zapłaciłem 10 tyś( 26zł/m2 2016r). Poza tym to ciężka praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 17.07.2019 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Pewnych rzeczy po prostu nie opłaca się robić samemu. Tak jak się ręcznie nie kopie pod fundamenty, nie kręci się betonu w betoniarce, tak nie robi się samemu tynków i wylewekJedno, to brak doświadczenia. Bardzo cięzko dobrze położyć tynki, tynkując pierwszy raz. Drugie, to brak sprzętu - ręczne rzucanie tynku czy urabianie masy pod wylewki w betoniarce zajmuje mnóstwo czasu i energii. To co fachowcy ze sprzętem zrobią w tydzień, my będziemy robić dwa miesiące. Po prostu nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo22627 19.07.2019 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 (edytowane) Wracając do tematu , pana "na ostatnia chwile podnoszę cenę" grzecznie pożegnałem i oddał mi 1000 w dodatku ... miał zacząć w maju i dałem mu ultimatum że jak nie przyjdzie do 15 to sie żęgnamy... myślał że blefuje. A tymczasem jedna z 4 ekip którą brałem pod uwagę zrezygnowała z 1 domu i goście już sa w budynku u mnie ... o 1 zł taniej na metrze ........ jeszcze się cieszyli bo dom w Myszkowie i będą mieć blisko. CZYLI JEDNAK W DRUGA STRONĘ TEŻ CZASAMI JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ PS miałem nie pisać ale tak zszargał mi nerwy gościu swoim aroganckim podejściem.... ta nie solidna ekipa delikatnie mówiąc jest z Łaz pan Mariusz - z całego serca nie polecam . Edytowane 19 Lipca 2019 przez przemo22627 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.07.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 CZYLI JEDNAK W DRUGA STRONĘ TEŻ CZASAMI JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ Może w końcu wróci normalny zrównoważony rynek w którym Inwestor i Wykonawca będą się wzajemnie szanowali. Współczuję tym którzy dopiero zaczynają budowę - walerin max zamiast śniadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts