Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szerokość komórki przy garażu

Recommended Posts

Witam, w projekcie garażu mam przed samochodami na całej szerokości garażu wydzielony ścianką składzik o wymiarach 5metrów X 1,35m.

To ma być składzik na wszystko to co jest w garażu zwykle koło samochodów.

Patrzyłem że głębokość takich regałów garażowych to zwykle jest 40cm czyli zostaje 95cm.

Myślicie, że to wystarczy aby wrzucić tam kosiarke albo coś podobnego?

Mogę to poszerzyć ale kosztem długości garażu.

pozdrawiam

Dasz jakieś fajne szafy i graciarni nie będzie. A możesz tez postawić jakiś stół warsztatowy i masz miejsce do majsterkowania, wystarczy na ten czas wyjechać samochodem z garażu.

Jak już upierasz się przy ściance, to zrobiłbym tylko po obydwu bokach, tak ok. 1 metr i w tych wnękach trzymał najmniej reprezentacyjne graty. Nie tracisz w ten sposób miejsca na komunikację

coś w tym stylu:

garaz.jpg

Edytowane przez Nurek_

Dzięki. Mój dylemat jest też stąd, że nie chcę skracać za bardzo garażu na długość taką ścianą.

Dlatego chyba zrobię ściankę ale na połowie szerokości. Drugie miejsce na auto nie będzie skrócone.

W planie jest tak:

ae2ab9cfc56946e1med.png

Planowałem pierwotnie przesunąć ową ściankę o 15cm żeby na auta było 600cm a tam by zostało 135cm.

Ściana do połowy długości może rozwiązać mój dylemat.

Tylko teraz czy zostawiać na 150cm czy jednak 135?

Auto dłuższe zawsze może być na tym miejscu bez ściany, drugie zostaje 585cm.

Edytowane przez boconek03