adek233 10.07.2019 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Cześć, Mam mały problem-pytanie. Możecie podzielić się co zawierał Wasz projekt domu w kwestii więźby dachowej? Mam rzut dachu oraz obliczenia statyczne i wymiarowanie głównych elementów konstrukcyjnych budynków, mam szkic wiązara, geometrię ustroju, dane materiałowe, obciążenia i obliczenia - i wykonawca więźby powiedział dziś, że brakuje specyfikacji więźby dachowej - co konkretnie to powinno być? Była tam trzecia osoba i mam teraz problem, myślałem, że wszystko jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.07.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 To mają być prefabrykowane wiązary dachowe czy tradycyjna więźba dachu?Co to znaczy: "brakuje specyfikacji" ? Brakuje zestawienia materiałowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 10.07.2019 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Tradycyjna. Tak, zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pristromer 11.07.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Dobry kierownik budowy powinien wyliczyć i przygotować zestawienie materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.07.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Ktoś to powinien zrobić do zamówienia.W zależności od zlecenia robi to projektant, KB lub wykonawca więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.07.2019 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Ja miałem to w projekcie z Archonu. Chodzi o zestawienie wymiarów poszczególnych elementów drewnianych więźby. Jest to konieczne do złożenia zamówienia w tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.07.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Nie zrobił projektant to przyszła kolej na KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts