Hyzmac 10.07.2019 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Witam, jestem wspołwaścielem domu. Planujemy rozbudowę budynku. Jednak zaraz za domem jest spora góra ziemi do wybrania, po prawej stronie, jakieś 12-15m od granicy działki stoi budynek. Górka zaczyna sie wznosić od ulicy najpierw łagodnie a potem dosyć nagle na odcinku około 25 mb. Wzniesienie od ulicy do końca dzialłki może sięgać nawet 9metrow. Dom jest jakby wkopany w górke. Dzialka jest dosyć rozległa i największy usyp jest na moim terenie. Do sąsiadów znika prawie całkowicie. Budynek po prawej posadowiony jest okoł 3m wyżej odmojego, jednak oddalony jest na odleglość okoł 25m od mojego budynku i okoł 12 -15m od granicy działki. Na tyłach dzialłki stoi 11piętrowiec w odleglosci okoł 50metro od mojego bydynku i okoł 25m od granicy działki. Szukam firmy która zajęłaby się zeskarpowaniem, poziomowaniem oraz wzmocnieniami różnic terenowych. Prosze o porade osób które wiedzą coś w temacie lub mają podobne doświadczenia co do zagospodarowania takiego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Potrzebujesz najpierw projektu konstrukcyjnego. Aby po podcięciu skarpy do ogródka nie zjechały sąsiednie budynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts