Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po wymianie pionu wod kan, pomocy

Recommended Posts

Witam,

Jestem po wymianie pionów wod-kan, robotnicy wszystko zrobili tak jak trzeba, no ale w łazience w umywalce woda praktycznie nie leciała. Mnie w domu nie było przy odbiorze - odkrecilem zaworki i przeczyscilem tak samo jak sitko w kranie. Zimna woda leci jak wcześniej i jest ok,ale ciepła jak nie leciała tak leci bardzo srednio(w sensie ciepła ale jest zimna bo za małe ciśnienie) Dodam, że mam stare rury w ścianie bo tak kupiłem mieszkanie. Ogólnie wszędzie jest ciepła woda z Junkersa tylko nie w łazience w umywalce.. Co mam zrobić?? Czy to jest wina tych robotników? Administracji?? Czy wygram z nimi bo gdzieś przytkalo rury jak poszło ciśnienie po wymianie

Witam,

Jestem po wymianie pionów wod-kan, robotnicy wszystko zrobili tak jak trzeba, no ale w łazience w umywalce woda praktycznie nie leciała. Mnie w domu nie było przy odbiorze - odkrecilem zaworki i przeczyscilem tak samo jak sitko w kranie. Zimna woda leci jak wcześniej i jest ok,ale ciepła jak nie leciała tak leci bardzo srednio(w sensie ciepła ale jest zimna bo za małe ciśnienie) Dodam, że mam stare rury w ścianie bo tak kupiłem mieszkanie. Ogólnie wszędzie jest ciepła woda z Junkersa tylko nie w łazience w umywalce.. Co mam zrobić?? Czy to jest wina tych robotników? Administracji?? Czy wygram z nimi bo gdzieś przytkalo rury jak poszło ciśnienie po wymianie

Kocham takie teksty:

... robotnicy wszystko zrobili tak jak trzeba, no ale w łazience w umywalce woda praktycznie nie leciała.

Przemilczę logikę tego zdaniai cztery zadnia później:

Co mam zrobić?? Czy to jest wina tych robotników? Administracji??

Mój borze sosnowy!

Wiesz że zrobili jak trzeba lecz nie wiesz co zrobić?Może: Administracja obiecała, że po wymianie pionów będzie ciepła woda?

Przyczyna raczej jest w części instalacji która nie była wymieniana.

Na końcu piszesz:

Czy wygram z nimi bo gdzieś przytkalo rury jak poszło ciśnienie po wymianie?

Co miało przytkać po wymianie jeśli wcześniej nie było ciepłej wody?

Kupiłeś mieszkanie ze starą instalacją, rury zarośnięte , pewnie woda ledwie ciurkała, administracja wymieniła piony czyli część wspólną i remont ma z głowy.

Instalacja w mieszkaniu to twoja broszka :(