kulibob 15.07.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Zawsze jest opcja - wanna z parawanem i wtedy 1 wanna i prysznic w każdej łazience. Wanna jeśli masz lub planujesz dzieci zawsze się przyda. Porażka przerabiałem jak miałem mieszkanie w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 15.07.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Tinjap, podpytaj członków swojej rodziny co by chcieli a czego nie Ja uważam, że wanna się przyda, ale wystarczy jedna, na górze. 2 umywalki super sprawa. Bidet zbędny. Polecam też... pisuar Popieram, bowiem dla kobiety bidet czy bidetka to ważna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 15.07.2019 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Popieram, bowiem dla kobiety bidet czy bidetka to ważna kwestia. Dla kobiety? A facet to już nie musi myć tylko wystarczy mu rozcierać? Xd Bidetta to standard w znacznej części świata. Kto raz spróbował nie wróci do papieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 15.07.2019 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 okazjonalnie poleżeć albo coś przeprać no generalnie wszyscy lubimy sie tak relaksować kilka razy w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 15.07.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 oczywiście wanna będzie na górze.(poddasze) Jednak żonka upiera się aby była tez na dole. Próbuje ją przekonać że jedna wystarczy. Poniżej taka koncepcja:[/QUoTE] jeśli małżonka bardzo chce wannę na dolę to ja bym zrobił... Co do dwóch umywalek to mam je teraz w wynajmowanym apartamencie (ba, 150m2 ) i będę miał w głównej łazience w domu. Trochę mniejszy zestaw ale będzie. Czy potrzebne? Zawsze jak kot siedzi w jednej to możesz użyć drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 okazjonalnie poleżeć albo coś przeprać no generalnie wszyscy lubimy sie tak relaksować kilka razy w roku Ale okazjonalnie leży jednocześnie w dwóch? Bo może do przepierek wystarczy głęboki zlew techniczny w pom. gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 15.07.2019 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Ale okazjonalnie leży jednocześnie w dwóch no nie:) chodzi o to że poddasze będzie wykonane w późniejszym czasie niż dół. A czy umiejscawiając WC "na wejściu" do łazienki to jest niezgodne z zasadami projektowania? Czy raczej powinno sie go gdzieś "ukryć" za kabiną etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 16.07.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 U nas jest podobny układ, tj. 2 łazienki (góra i dół). Górna łazienka jest sporej wielkości, dolna głównie z przeznaczeniem dla gości, czy dla nas jako toaleta gdy przebywamy w strefie dziennej. W dolnej łazience mamy prysznic i jedną umywalkę. W górnej prysznic, wannę i 2 umywalki. 2 umywalki to niesamowity komfort podczas zabieganych poranków. Nie ma niepotrzebnego czekania aż umywalka się zwolni. Jako, że jest nas trójka i wstajemy o zbliżonej godzinie, nie wyobrażam sobie dziś innego rozwiązania. Tym bardziej, że u nas góra domu jest w pewnym sensie strefą prywatną, gdzie jest nasza sypialnia, garderoba, łazienka i pokój córki. Nie ma potrzeby chodzenia rano do dolnej łazienki. Nie ma potrzeby latania, bo się czegoś zapomniało, wszystkie pomieszczenia i rzeczy są pod ręką. A co do wanny - my korzystamy minimum 1-2 razy w tygodniu. To pewnie kwestia przyzwyczajeń, ale po cięższym dniu fajnie zrelaksować się długą 30-minutową kąpielą. Inna rzecz, że córka najchętniej brałaby kąpiel codziennie. U nas zarówno 2 umywalki jak i wanna - MUST HAVE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2019 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 no nie:) chodzi o to że poddasze będzie wykonane w późniejszym czasie niż dół. A czy umiejscawiając WC "na wejściu" do łazienki to jest niezgodne z zasadami projektowania? Czy raczej powinno sie go gdzieś "ukryć" za kabiną etc. nie jest to niezgodne z zasadami projektowania, co najwyżej estetycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 16.07.2019 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Dla kobiety? A facet to już nie musi myć tylko wystarczy mu rozcierać? Xd Bidetta to standard w znacznej części świata. Kto raz spróbował nie wróci do papieru... Wypowiedziałam się w swoim- kobiecym-imieniu, a nie w imieniu mężczyzn.Dlatego napisałam dla kobiety, bo za facetów się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 17.07.2019 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Dla kobiety? A facet to już nie musi myć tylko wystarczy mu rozcierać? Xd Bidetta to standard w znacznej części świata. Kto raz spróbował nie wróci do papieru... To ja jestem wyjątkiem. Nie chcę bidetty. Zdecydowanie wolę papier. Zwłaszcza nawilżany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 17.07.2019 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 chodzi o to że poddasze będzie wykonane w późniejszym czasie niż dół. A czy umiejscawiając WC "na wejściu" do łazienki to jest niezgodne z zasadami projektowania? Czy raczej powinno sie go gdzieś "ukryć" za kabiną etc. Nie jest niezgodne, ale nie polecam tego rozwiązania. WC na wprost wejścia to kiepskie rozwiązanie. Miałam tak w jednym mieszkaniu i później nigdy więcej do tego nie dopuściłam I upierałabym się przy 1 wannie tylko na górze. Do czasu zrobienia jej na górze żona może jakoś przeboleje kąpanie się tylko pod prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 17.07.2019 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 WC na wprost wejścia to kiepskie rozwiązanie. wc nie na wprost ale na bocznej scianie- zalączony projekt na forum. Tak mieliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 17.07.2019 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 To ja jestem wyjątkiem. Nie chcę bidetty. Zdecydowanie wolę papier. Zwłaszcza nawilżany Jak można woleć papiur od wody... No ludzie... To urządzenie jest z tych że jak spróbujesz to sobie myślisz... Jak można było wcześniej bez tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 17.07.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 wc nie na wprost ale na bocznej scianie- zalączony projekt na forum. Tak mieliście? W jednym mieszkaniu mieliśmy wc na wprost wejścia (na przeciwległej ścianie). Porażka. W kolejnych mieszkaniach wc było już na bocznych ścianach. Luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 17.07.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Jak można woleć papiur od wody... No ludzie... To urządzenie jest z tych że jak spróbujesz to sobie myślisz... Jak można było wcześniej bez tego... Są tacy co spróbują i chcą to mieć, ale są też tacy co próbowali i więcej nie chcieli mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 19.07.2019 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 ok więc gdzie taką kabinę walk-in byście umieścili w mojej łazience? zaraz przy wejściu czy na przeciwko wejścia. Ściana przy wejściu ma 85 cm do opaski, natomiast naprzeciwko wejścia ściana 100cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 19.07.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Kolega chyba nie wie, co to kabina walk-in... Ta druga jest super. Z zewznątrz wskakujesz wprost do kabiny a po fakcie do wyjścia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 19.07.2019 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 (edytowane) pytam serio, poza tym drzwi mogą być otwierane odwrotnie ...... no faktycznie nie używałem walk-in Edytowane 19 Lipca 2019 przez tinjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 22.07.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 tinjap, dla mnie chyba druga wersja jest lepsza. Ale pierwsza też jest ok. Sami zdecydujcie co Wam się podoba bardziej. W drugiej wersji muszla jest bliżej okna, co w pewnych sytuacjach jest fajne, bo np. umożliwi czytanie w naturalnym świetle . No i prysznic bliżej drzwi ma ten plus, że osoba kąpiąca się nie rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts