Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka z wanną czy bez?

tinjap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, chodzi o widok wc na wprost wejścia. A niejednokrotnie wchodzi się, gdy ktoś akurat siedzi i kłopotliwa sytuacja się robi... ;)

Dla mnie nie do pomyślenia taka sytuacja: ktoś wchodzi do łazienki gdy ja jestem w łazience,wc. Włączone światło w łazience, wc- to sygnał świetlny :zakaz wejścia, a jak coś nagle pilnego obowiązuje bezwzględny nakaz zapytania się czy można wejść.No i są jeszcze zamki w drzwiach-wiadomo dorośli szanują niezapisane domowe reguły, ale dzieciakom zdarza się zapomnieć. W ten sposób nikt nigdy mnie nie zastał siedzącej na wc.

Dla mnie nie do pomyślenia taka sytuacja: ktoś wchodzi do łazienki gdy ja jestem w łazience,wc. Włączone światło w łazience, wc- to sygnał świetlny :zakaz wejścia, a jak coś nagle pilnego obowiązuje bezwzględny nakaz zapytania się czy można wejść.No i są jeszcze zamki w drzwiach-wiadomo dorośli szanują niezapisane domowe reguły, ale dzieciakom zdarza się zapomnieć. W ten sposób nikt nigdy mnie nie zastał siedzącej na wc.

U nas różnie bywało. Zasady zasadami, ale czasem się wchodziło (gościom nigdy). Nigdy nie robiliśmy z tego problemu, ale wiedzieliśmy, że wc naprzeciw drzwi nigdy więcej.

• 2 weeks później...
Jedna wanna w domu to dobre i optymalne rozwiązanie, które pozwoli w momentach zmęczenia zażyć relaksującej kąpieli, nawet jeśli miałaby się odbywać sporadycznie. Ponadto, tak jak wspomniano już wyżej, wanna może przydać się także do innych celów, więc ze względów praktycznych dobrze jest ją mieć.