Asikk 23.07.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Witam serdecznie, Kupiliśmy mieszkanie 2 pokoje - 51 m2 i potrzebujemy wydzielić jeszcze jeden pokój, tak aby mieć chociaż maleńką sypialnię. Nasze córki (11 i 4 lata) planujemy umieścić w pokoju razem. Do tego szafy, schowki i stół dla naszej 4 są niezbędne. Może ktoś ma więcej doświadczenia i jakieś pomysły? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. W zał. również zamieszam moją (nie wiem czy słuszną) kombinację. Innych wizji po prostu nie mam. Edytowane 23 Lipca 2019 przez Asikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.07.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Kuchnia bez wentylacji? Jaka kuchenka?Pytanie, czy instalacje dadzą się podciągnąć - w szczególności czy kanalizację da się zrobić z odpowiednim spadkiem. Starałbym się kuchni nie przenosić.Wrzuć więcej wymiarów. Edytowane 23 Lipca 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asikk 23.07.2019 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Bardzo dziękuję za mega szybką reakcję) Kuchenka to płyta indukcyjna + piekarnik elektryczny. Ze względu na parter możemy poprowadzić odpływ pod posadzką (pod nami jest garaż podziemny). Informacja już potwierdzona. Rurę od wentylacji oraz do okapu chcieliśmy poprowadzić pod sufitem - nad drzwiami wydzielonej sypialni. Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.07.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy. To trzeba zmierzyć. Można sobie różne rzeczy porysować - ale co zrobisz, jak łóżko zablokuje możliwość otwarcia drzwi balkonowych a w drugą stronę się nie zmieści? Pod posadzką ile masz miejsca do dyspozycji? Bez przekroju znowu wróżenie z fusów - a często główna izolacja jest od strony garażu i masz tylko kilka cm styropianu (tyle samo co ja innych kondygnacjach). Czy wszystko jest jeszcze własnością dewelopera i może przekuć się w dowolnym miejscu i podpiąć się do pionu w garażu? Edytowane 23 Lipca 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asikk 23.07.2019 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Tak, jest to przeprojektowanie deweloperskie. Budowa właściwie dopiero się zaczyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts