Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Kupiliśmy mieszkanie 2 pokoje - 51 m2 i potrzebujemy wydzielić jeszcze jeden pokój, tak aby mieć chociaż maleńką sypialnię. Nasze córki (11 i 4 lata) planujemy umieścić w pokoju razem. Do tego szafy, schowki i stół dla naszej 4 są niezbędne. Może ktoś ma więcej doświadczenia i jakieś pomysły? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. W zał. również zamieszam moją (nie wiem czy słuszną) kombinację. Innych wizji po prostu nie mam.

plan aranżacyjny.jpg

plan mieszkania.jpg

Rzut mieszkania.jpg

Plan 3D.jpg

Edytowane przez Asikk
https://forum.murator.pl/topic/248506-mieszkanie-51m2-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-rozplanowaniu-pomieszcze%C5%84/

Kuchnia bez wentylacji? Jaka kuchenka?

Pytanie, czy instalacje dadzą się podciągnąć - w szczególności czy kanalizację da się zrobić z odpowiednim spadkiem.

Starałbym się kuchni nie przenosić.

Wrzuć więcej wymiarów.

Edytowane przez Kaizen

Bardzo dziękuję za mega szybką reakcję:))

Kuchenka to płyta indukcyjna + piekarnik elektryczny. Ze względu na parter możemy poprowadzić odpływ pod posadzką (pod nami jest garaż podziemny). Informacja już potwierdzona. Rurę od wentylacji oraz do okapu chcieliśmy poprowadzić pod sufitem - nad drzwiami wydzielonej sypialni. Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy.

Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy.

To trzeba zmierzyć. Można sobie różne rzeczy porysować - ale co zrobisz, jak łóżko zablokuje możliwość otwarcia drzwi balkonowych a w drugą stronę się nie zmieści?

Pod posadzką ile masz miejsca do dyspozycji? Bez przekroju znowu wróżenie z fusów - a często główna izolacja jest od strony garażu i masz tylko kilka cm styropianu (tyle samo co ja innych kondygnacjach). Czy wszystko jest jeszcze własnością dewelopera i może przekuć się w dowolnym miejscu i podpiąć się do pionu w garażu?

Edytowane przez Kaizen