Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 51m2 prośba o pomoc w rozplanowaniu pomieszczeń

Asikk

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Kupiliśmy mieszkanie 2 pokoje - 51 m2 i potrzebujemy wydzielić jeszcze jeden pokój, tak aby mieć chociaż maleńką sypialnię. Nasze córki (11 i 4 lata) planujemy umieścić w pokoju razem. Do tego szafy, schowki i stół dla naszej 4 są niezbędne. Może ktoś ma więcej doświadczenia i jakieś pomysły? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. W zał. również zamieszam moją (nie wiem czy słuszną) kombinację. Innych wizji po prostu nie mam.

plan aranżacyjny.jpg

plan mieszkania.jpg

Rzut mieszkania.jpg

Plan 3D.jpg

Edytowane przez Asikk

Kuchnia bez wentylacji? Jaka kuchenka?

Pytanie, czy instalacje dadzą się podciągnąć - w szczególności czy kanalizację da się zrobić z odpowiednim spadkiem.

Starałbym się kuchni nie przenosić.

Wrzuć więcej wymiarów.

Edytowane przez Kaizen

Bardzo dziękuję za mega szybką reakcję:))

Kuchenka to płyta indukcyjna + piekarnik elektryczny. Ze względu na parter możemy poprowadzić odpływ pod posadzką (pod nami jest garaż podziemny). Informacja już potwierdzona. Rurę od wentylacji oraz do okapu chcieliśmy poprowadzić pod sufitem - nad drzwiami wydzielonej sypialni. Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy.

Oprócz pierwszego rzutu mieszkania więcej wymiarów nie mamy.

To trzeba zmierzyć. Można sobie różne rzeczy porysować - ale co zrobisz, jak łóżko zablokuje możliwość otwarcia drzwi balkonowych a w drugą stronę się nie zmieści?

Pod posadzką ile masz miejsca do dyspozycji? Bez przekroju znowu wróżenie z fusów - a często główna izolacja jest od strony garażu i masz tylko kilka cm styropianu (tyle samo co ja innych kondygnacjach). Czy wszystko jest jeszcze własnością dewelopera i może przekuć się w dowolnym miejscu i podpiąć się do pionu w garażu?

Edytowane przez Kaizen