tobiasz86 14.03.2021 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/104977/dotacja-z-mojego-pradu-takze-na-instalacje-wykonane-przed-nowym-naborem W tym artykule napisali, że będzie dofinasowanie. Kluczowa data dla nowego naboru to 31.01.2021r. , tak napisali w artykule oczywiście. 2020r nie 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 14.03.2021 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2021 Im więcej artykułów, tym mniej rozumiem.Fakturę za instalację mam z 25.01.2021r., czy będę mógł się ubiegać o dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supervisor 15.03.2021 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Napisz coś więcej, skąd to info odnośnie nowego softu? Robiłeś update? Nie ja już miałem z nowym. Tak powinno byś od softu V2. 20 w górę. Mój jest V2.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 15.03.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Im więcej artykułów, tym mniej rozumiem. Fakturę za instalację mam z 25.01.2021r., czy będę mógł się ubiegać o dofinansowanie? Jeżeli nie zmieni się zapis dotyczący kosztów kwalifikowanych i daty przyłączenia do sieci, którą do tej pory był 23.07.2019 r., to będziesz mógł skorzystać z dotacji. Na razie zarówno Narodowy Fundusz jak i Ministerstwo Klimatu informują, że NAJPRAWDOPODOBNIEJ ta data się nie zmieni i osoby, które wykonały instalacje między naborami będą mogły skorzystać z programu. Dopóki jednak regulamin nie zostanie ogłoszony, to nic nie wiadomo na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.03.2021 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej potwierdził informację, że wnioski o dotację będą mogły być składane na instalacje zamontowane między naborami. Datą ponoszenia kosztów będzie 1.02.2020 r. Planowana data uruchomienia naboru to 1.07.2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 17.03.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) . Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.03.2021 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Myślę, że tego typu informacje będą dostępne dopiero po opublikowaniu regulaminu. Szczególnie, że wciąż NFOŚiGW nie potwierdził na 100%, że magazyny zostaną dołączone do programu. Wciąż informacją jest, że trwają rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 17.03.2021 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) . Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.03.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Informacja z dzisiejszej informacji prasowej NFOŚiGW: "Trwają jeszcze prace koncepcyjne Ministerstwa Klimatu i Środowiska oraz NFOŚiGW nad poziomem dofinansowania oraz zakresem rzeczowym inwestycji dofinansowywanych w ramach nowej odsłony programu wraz z uwzględnieniem możliwości rozszerzenia dotychczasowego zakresu programu o następujące elementy: punkty ładowania (ładowarki) do samochodów elektrycznych, inteligentne system zarządzania energią w domu oraz magazyny ciepła/chłodu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.03.2021 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Tak do fotowoltaiki za ok 40 000 zł, dokupmy magazyny energii za pewnie też około 40 000 tyś i samochód elektryczny za 100 000 zł do tego ładowarkę a .... Ufff .. coś pomiąłem ? A no tak i jeszcze np.: pompę ciepłą do ogrzewania za 30 tysia ........... Bogate społeczeństwo .... a no i jeszcze inteligentne systemy zarządzenia energią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 17.03.2021 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Tak do fotowoltaiki za ok 40 000 zł, dokupmy magazyny energii za pewnie też około 40 000 tyś i samochód elektryczny za 100 000 zł do tego ładowarkę a .... Ufff .. coś pomiąłem ? A no tak i jeszcze np.: pompę ciepłą do ogrzewania za 30 tysia ........... Bogate społeczeństwo .... a no i jeszcze inteligentne systemy zarządzenia energią. No bogate, co zrobić, gdzieś kasę trzeba upchać. Jak jeszcze wprowadzą ujemne stopy, to na wyścigi będą ludzie kasę wydawać Pewnie i tak znowu oleją dotychczasowych właścicieli PV, więc nawet jakby ktoś chciał magazyn energii, to i tak nie będzie miał dofinansowania. Tak więc - bogate społeczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.03.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Wartość dofinansowania ma zależeć od zakresu inwestycji, ale jakie to będą kwoty i wartości procentowe jeszcze nie wiadomo. Pewnie im bardziej będzie wspierana autokonsumpcja, tym większą dotację będzie można dostać. Szczególnie, że ceny samych instalacji PV są już niższe niż przed uruchomieniem pierwszego naboru do Mojego Prądu, a dołączenie magazynu energii to już większy wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 19.03.2021 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Wartość dofinansowania ma zależeć od zakresu inwestycji, ale jakie to będą kwoty i wartości procentowe jeszcze nie wiadomo. To ViOCHAman już inwestują w magazyny? Aby puścić użytkowników w kredyty, ubezpieczenia, lewe "płatne" gwarancje... W sensie pytam bo mam wycenę sprzed 6 lat na magazyn energii 14kWh za 20k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 22.03.2021 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Powyższy post nie jest postem marketingowym, Panie SZARI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloo 18.04.2021 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 CzęśćMam pytanie zakładam instalacje fotowoltaiczną. Faktura będzie na mnie i na żonę, umowa na prąd jest na żonę. Przejdzie taki układ jak będę składał wniosek mój prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2021 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Część Mam pytanie zakładam instalacje fotowoltaiczną. Faktura będzie na mnie i na żonę, umowa na prąd jest na żonę. Przejdzie taki układ jak będę składał wniosek mój prąd? Niech żona złoży wniosek, i tak zapewne rozliczacie się wspólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.04.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Generalnie wnioskodawcą powinna być ta osoba, która ma podpisaną umowę kompleksową, przy czym trzeba pamiętać że program Mój Prąd teraz nie obowiązuje i nie ma do niego regulaminu. Tego punktu pewnie nie będą zmieniać, ale dopóki programu nie ogłoszą to na 100% nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.04.2021 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Powyższy post nie jest postem marketingowym, Panie SZARI Pewnie że nie jest też tak uważam... to po jaką choreę ma pan viemak w nicku? Gdyby to było z postu GUCIO: "Polecacie kocioł Voeśśman, napisał bym są lepsze firmy ale Vieśśnama należy gnębić bo to dno, i to dno Cię wciąga Cię za dodatkowe bezpodstawne opłaty, które viochaman ma w ofercie. Ofertę Vieśśmana nie należy oceniać w produktach ale w gwarancji za którą trza płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 22.04.2021 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam, odliczał ktoś fotowoltaikę w picie? Normalnie pracuję z żoną na umowę i razem się rozliczamy. Jak to zrobić? PIT 0 wypełnić?-czy jakoś inaczej? Wpisywać kwotę z faktury czy kwota z faktury minus kwota dofinansowania? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 23.04.2021 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Witam, odliczał ktoś fotowoltaikę w picie? Normalnie pracuję z żoną na umowę i razem się rozliczamy. Jak to zrobić? PIT 0 wypełnić?-czy jakoś inaczej? Wpisywać kwotę z faktury czy kwota z faktury minus kwota dofinansowania? Dzięki W dużym skrócie - PIT-O, kwota pomniejszona o dofinansowanie. Wszystko masz w wątku opisane wielokrotnie. No i odlicza osoba, na którą jest FV i która jest właścicielem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts