Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 34,66m2 - projekt

Grazz

Recommended Posts

Cześć wszystkim,to mój pierwszy post.

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania o metrażu 34,66m2 przedstawionego na zdjeciu poniżej.Czy według was można to mieszkanie fajnie rozplanować,aby wydzielić sypialnie?jeśli tak to jak?

Czy układ raczej nie pozwala na stworzenie czegoś fajnego z tym mieszkaniem?Pytam ponieważ jest to jedno z nielicznych mieszkań które bedą oddane w 2019 dokładnie według dewelopera za miesiać.Z góry dziękuje za propozycje, uwagi i komentarze.

http://i64.tinypic.com/10gk0mh.png

mozna coś w tym kierunku, ale nadal problem z miejscem do przechowywania

69c5f6e506db15bfgen.png

największy problem jest z nieustawnością mieszkania a nie metrażem.

Niepotrzebnie deweloper robił taka głęboką wnękę na balkon - gdyby ją wyprostować, w sypialni zmieściłaby się duża szafa..

w kuchni będzie dosc ciemno. W drugim rozwiązaniu nie bardzo masz dojście do szafy (30 cm?) Osoba ściąca przy ścianie jak będzie chciała wstać wczesniej lub w nocy do toalety, musi się przetoczyć po spiącym partnerze.

Narożnik zawala ci wnętrze

Na narożnik i okrągły stół trzeba mieć miejsce- bo te meble są wymagające, a Ty tym miejscem niestety nie dysponujesz.

A może coś takiego? Nie zachowałam proporcji. W "salonie" szafa lub komoda. Uwzględniłam tv, a drzwi do sypialni są chowane w ścianie, przesuwne.Może łatwiej było podpowiedzieć co musi być w mieszkaniu, a czego nie będzie-np. rezygnujesz z tv, nie potrzebujesz stolika kawowego itp.

Dla pary z dzieckiem ja tego mieszkania nie widzę-ale może ma wadę wzroku.Pisze o dziecku tak na wszelki wypadek gdyby mieszkanie miałoby się rozwinąć- ma bardzo ograniczone możliowści rozwoju.

ten kierunek.jpg

Edytowane przez Sylw.

Inna propozycja, jeśli można zamienić miejscami kuchnię i łazienkę:

e5777269a234c843gen.png

Z tym, że zamiast stołu byłby barek.

Albo tak:

6f3a52b7a25ccff5gen.png

ecc50947a9243d60gen.png

ze szklaną ścianą od kuchni lub osłoną blatu.

Edytowane przez Elfir