wojtek5379 06.08.2019 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) WitamJak w temacie buduje dom z projektu Łukasza Budowlańca "dom za 150tys" 106m2. Planuje ogrzewać dom gazem, interesują mnie na tym etapie tylko piece dwu funkcyjne kondensacyjny do 24kw. Dom zbudowany z: betonu komórkowegofundament 10cm XPSocieplony 20cm grafitowym styrodach piana pur 15cm(koperta)sufi podwieszany 30cm celuzlozaposadzka 23cm styro. ogrzewanie 65-70m2 ogrzewanie podłogowe, reszta grzejniki niskotemperaturowe I teraz moje pytanie jakiej firmy i jakie modele danej firmy polecacie najbardziej do takiego domu. Hydraulik polecił mi: ferroli divacondens f24 ale różnie się ludzie o nim wypowiadają, cena fajna ale jakiś musi być haczyk.. Niestety muszę szybko podpiąć decyzje, ponieważ gonią mnie terminy z przyłączem. Z góry dziękuje za wszelką radę i pomoc Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez wojtek5379 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ig0r- 06.08.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Witam Jak w temacie buduje dom z projektu Łukasza Budowlańca "dom150tys" 106m2. Planuje ogrzewać dom gazem, interesują mnie na tym etapie tylko piece dwu funkcyjne kondensacyjny do 24kw. Dom zbudowany z: betonu komórkowego fundament 10cm XPS ocieplony 20cm grafitowym styro dach piana pur 15cm(koperta) sufi podwieszany 30cm celuzloza posadzka 23cm styro. I teraz moje pytanie jakiej firmy i jakie modele danej firmy polecacie najbardziej do takiego domu. Hydraulik polecił mi: ferroli divacondens f24 ale różnie się ludzie o nim wypowiadają, cena fajna ale jakiś musi być haczyk.. Niestety muszę szybko podpiąć decyzje, ponieważ gonią mnie terminy z przyłączem. Z góry dziękuje za wszelką radę i pomoc Szukaj kotła, który moduluje nisko mocą na ogrzewanie, ten najniższą moc ma 8 kw co będzie za dużą mocą przez większość sezonu grzewczego na twój dom. Napisz jeszcze jakie będziesz miał ogrzewanie czy są to grzejnik, podłogówka czy mieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek5379 06.08.2019 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Witam, dziękuję za odpowiedź. Zapomniałem dodać ogrzewanie w większości pomieszczeń będzie podłogowe, w sypialni grzejniki nisko temperaturowe. W chłodniejsze dni planuje palić kozą z turbofanem ( do pewnej temp ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ig0r- 06.08.2019 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Witam, dziękuję za odpowiedź. Zapomniałem dodać ogrzewanie w większości pomieszczeń będzie podłogowe, w sypialni grzejniki nisko temperaturowe. W chłodniejsze dni planuje palić kozą z turbofanem ( do pewnej temp ) W takim razie tak jak pisałem szukaj czegoś co moduluje od najniższej mocy, mój Immergas moduluje od 1,9 KW, ale ja mam zasobnik do CWU, zupełnie nie orientuje się w kotłach dwufunkcyjnych jak to wygląda. Generalnie szukaj takiego, do którego też będziesz miał pewny serwis w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.08.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 W chłodniejsze dni planuje palić kozą z turbofanem ( do pewnej temp ) To nie ma sensu przyłącze gazu. Ile będzie Cie kosztowało podłączenie gazu i instalacja gazu? Skoro i tak częściowo będziesz ogrzewać kozą, to masz rozwiązany problem EP. OZC jak wygląda? Idę o zakład, że ogrzewanie gazem (instalacja i używanie) będzie w 15 lat O WIELE droższa, od kabli czy kotła elektrycznego nawet, jak nic się nie zepsuje i nawet, jak nie będziesz palił w kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek5379 06.08.2019 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Gaz mam już podpięty, łącznie kosztowało to 4tys + wiadomo zakup kotła. Ale wracając do tematu nie chodzi tu o kozę. Tylko o to jakiej firmy kupić pięć i jaki model polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 07.08.2019 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Kup piec producenta, którego serwisanta masz niedaleko. Jeżeli budowałeś wg projektu "Dom za 150tyś", to pewnie chciałbyś tańsze rozwiązanie, czyli Beretta, Immergas, Termet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek5379 07.08.2019 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Budować budowałem z jego projektu ale nie oszczędzałem na materiale. I tanio mnie on nie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 07.08.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ja też niebawem będę kupować kocioł i wpadł mi w oko termet integra. To jest kocioł 2 funkcji z zasobnikiem. Odpada montaż dwóch urządzeń tj. Kotła i zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 10.08.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) ACV 18/24 compakt naprawdę warto. Ma tryb pracy imitujący zasobnik cwu. Nie mozna jednak zrobić cyrkulacji . Moze pracować też z zasobnikiem Qatro biawaru jest super Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertJG 26.08.2019 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 A jaki masz komin ? Murowane ? Ceramiczny ? Jaka średnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 30.08.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Witam, Sprawdzone dwufunkcyjne gazowe kotły kondensacyjne posiada w swojej ofercie marka Junkers-Bosch. Nasze kotły z rodziny Bosch Condens lub Cerapur charakteryzują się wykonaniem z elementów o najwyższej jakości, kompaktowymi wymiarami oraz szeroką modulacją mocy palnika. Kotły wyposażone są w najnowszy panel sterowania Bosch Heatronic, współpracujący z regulatorem pogodowym lub regulatorem umieszczonym w pomieszczeniu. W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers-Bosch. Nasi specjaliści pomogą w doborze, jak i również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 06.09.2019 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Witam Jak w temacie buduje dom z projektu Łukasza Budowlańca "dom za 150tys" 106m2. Planuje ogrzewać dom gazem, interesują mnie na tym etapie tylko piece dwu funkcyjne kondensacyjny do 24kw. Dom zbudowany z: betonu komórkowego fundament 10cm XPS ocieplony 20cm grafitowym styro dach piana pur 15cm(koperta) sufi podwieszany 30cm celuzloza posadzka 23cm styro. ogrzewanie 65-70m2 ogrzewanie podłogowe, reszta grzejniki niskotemperaturowe I teraz moje pytanie jakiej firmy i jakie modele danej firmy polecacie najbardziej do takiego domu. Hydraulik polecił mi: ferroli divacondens f24 ale różnie się ludzie o nim wypowiadają, cena fajna ale jakiś musi być haczyk.. Niestety muszę szybko podpiąć decyzje, ponieważ gonią mnie terminy z przyłączem. Z góry dziękuje za wszelką radę i pomoc Witam, Dla Pana budynku o powierzchni 106m2 mogę polecić kocioł dwufunkcyjnyz rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz bardzo łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. W celu doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Instalatorów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta (BOK) tel. 801 777 801. Bardziej szczegółowe informacje o naszych kotłach gazowych znajdują się na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ W razie pytań lub wątpliwości, pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts