kanijczyk 06.08.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam,Chcę w końcu obudować taras przed domem przy drzwiach wejściowych (nie wiem jak to nazwać. Ganek?). Problem w tym, że nie chcę obudowywać tego płytkami, które pewnie po kilku latach popękają. Najlepiej byłoby dać deski kompozytowe. Problem w tym, że mam tam tylko max 3 cm zapasu (tj. pomiędzy podłożem a skrzydłem drzwi wejściowych są tylko 3 cm wysokości). W zwiazku z czym nie mogę tam dać nic grubszego niż 3 cm. Legary pod deskami w takiej opcji odpadają. Myślałem o czymś takim: https://www.castorama.pl/podest-tarasowy-30-x-30-cm-akacja-id-1001918.html?p=2#product_review Nie potrzeba legarów i kładzie się to bezpośrednio na podłoże. Tylko, że to raczej licha opcja. Myślę też o drewnie. Ale skoro legary się nie zmieszczą to czy można dać deski na jakiejś cienkiej podkładce? Tj. np. deska grubości 20 mm plus jakiś podkład 8 mm? Coś w tym stylu (tylko nie kupowane w castoramie bo sam bym to zrobił): https://www.castorama.pl/podest-ogrodowy-50-x-50-cm-id-28112.html Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi:) Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez kanijczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.08.2019 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 A co jest podłożem , że masz tylko 3 cm zapasu? Może jakieś zdjęcie? w obecnych czasach każdy telefon ma aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ben Moon 06.08.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 A co jest podłożem , że masz tylko 3 cm zapasu? Może jakieś zdjęcie? w obecnych czasach każdy telefon ma aparat. Jasne, masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.08.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Nie jest źle - zastosować cały kompletny system tarasowy (izolacji) plus dobry klej plastyczny i płytki terakoty. Dobrze zrobione będzie estetyczne i trwałe. Dodatkowo wyciąć szlifierką zagłębioną wycieraczkę, dla lepszego gromadzenia zanieczyszczeń - i będzie efekt i estetyka.Wzniesienie nie jest duże więc koszty wykonania dobrej posadzki nie pochłoną budżetu.Wybrać coś odpowiedniego i będzie dobrze:cool: https://suez.com.pl/pl/c/Izolacja-balkonu-pod-plytki/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanijczyk 07.08.2019 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Wszystko fajnie, tylko, że tak jak psiałem na wstępie wolałbym tam deski. Czy mając 3 centymetry luzu jest sens układania tam desek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Musisz przecież taki podest jakoś przykręcić do podłoża, by to było stabilne.Poza tym zastanów się czy nie będzie zimą za ślisko na tym nieryflowanym drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.08.2019 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Wszystko fajnie, tylko, że tak jak psiałem na wstępie wolałbym tam deski. Czy mając 3 centymetry luzu jest sens układania tam desek? Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts