kudlaty69 20.09.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 o3on 420/200 (przeciwprądowy) - wg producwenta ma epapsty 680m3/h, sterowanie płynne, wymiennik recair. Celowałem wcześniej w reku z odzyskiem wilgoci ale najprawdopodobniej będzie ten u mnie pracował na siebie i na moje sierze powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.09.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2019 o3on 420/200 (przeciwprądowy) - wg producwenta ma epapsty 680m3/h, sterowanie płynne, wymiennik recair. Celowałem wcześniej w reku z odzyskiem wilgoci ale najprawdopodobniej będzie ten u mnie pracował na siebie i na moje sierze powietrze Z o3ozon jest ten problem, że kupujesz kota w worku. Producent nie podaje informacji jaki dostajesz wymiennik ani wentylator. Niby wrzuca jakieś wykresy, ale bez opisów, bez norm. I niespójne - np. na wykresie pobór 400W przy wietrzeniu a w opisie "MOC URZĄDZENIA OD 30 DO 200W". Jakimś cudem też na wykresie sprawność wymiennika jest tym wyższa, im wyższy przepływ powietrza. Dokładnie odwrotnie niż podają inni producenci. Generalnie qpy się to nie trzyma. W moim Izzifast producent wentylatorów podaje ich wydajność "do 735m3/h" - więc w tym o3ozon jest słabszy, bo "WENTYLATOR "EC" O WYDAJNOŚCI MAX DO 680m3/h NIEMIECKIEJ FIRMY". Tyle, że "mój" producent zrobił badania i podał wyniki faktycznej wydajności całego rekuperatora a producent wentylatorów podaje dane dla różnych oporów. Wątek o reku o3ozon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts