dzierga 15.08.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Witam wszystkich.Chce wykończyć poddasze nieużytkowe i zastanawiam się czy tak mogę zrobić. Otóż na ocieplony strop(dach skośny 2 spadowy) chcę przymocować folie paroprzepuszczalna - żółta i tak chce to zostawic. Natomiast podloge chce zrobic z desek, ale pod deski chce również dać folie paroprzepuszczalna zeby nic nie pylilo przez szpary między deskami. Zastanawiam sie tylko czy tak moze być bo podloga ktora chce wykończyc jest jednoczesnie sufitem pokojów poniżej gdzie jest zabudowa z GK i też jest folia.....więc folia z jednej i drugiej strony czy to nie za dużo? W rezultacie ocieplenie z jednej i drugiej strony będzie ofoliowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.08.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Otóż na ocieplony strop(dach skośny 2 spadowy) chcę przymocować folie paroprzepuszczalna - żółta i tak chce to zostawic. Co to za folia? Żółta jest zazwyczaj paroizolacyjna. Natomiast podloge chce zrobic z desek, ale pod deski chce również dać folie paroprzepuszczalna Czyli miedzy dwoma foliami paroprzepuszczalnymi będzie powietrze? To jaki sens dawanie obydwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzierga 15.08.2019 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 TO co będzie wg. Ciebie sensowne dać na sufit? Pod podłogę chciałem coś udać żeby nie pyliło przez szpary...tylko czy nie zrobię foliowe kanapki na podłodze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
5988565231 18.08.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Jak dasz od góry i od dołu folię to w momencie jakiejkolwiek nieszczelności i dostania się wody/wilgoci nie będzie ona miała jak uciec i wszystko zacznie gnić. Pomyśl nad innym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts