johny27 05.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 hehe - czyli prawie wszystkie systemy - doloz jeszcze olej dokompletu;) A na powaznie - zostaw elektryczne i kominek - bedziesz zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darom 05.07.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dzisiaj na Onecie niezbyt dobre wiadomości dla zwolenników elektrycznego ogrzewania: http://biznes.onet.pl/0,1351530,wiadomosci.html pozdrawiamDAREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Elektryka o 40, gaz o 17 (i to jeszcze bez rury pod Bałtykiem), atomóki niet, ropa w górę, no i co? Ale o so chodzi? Że niby ktoś wierzy, że bedzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 06.07.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 a co ma do rzeczy ze prad drozeje - a gaz i olej nie? sa pewne stale zaleznosci miedzy cenami nosnikow energii - jak prad zdrozeje toi tak wszyscy olejowcy i gazowcy beda placuc wiecej bo okaze sie ze u nas jest znacznie taniej niz na zachodzie. metode ogrzewania wybiera sie na lata i nie skacze sie z kwiatka na kwiatek co 2 lata. Zapewniam cie ze nei bede placil wiecej za ogrzewanie pradem niz w analogicznym domie za gaz czy olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Michale, z doświadczenia jakie kiedyś zdobyłem wynika, że państwo będzie dążyło do tego, aby w sobie tylko znane sposoby (czytaj podatki jawne lub ukryte) wyrównać ceny nośników energi.Polski problem polega na tym, że:Cena energii elektrycznej pozyskiwanej u nas z węgla będzie rozsła przez działania proekologiczne. U południowych sąsiadów w górach króluje elektr. aku ale oni mają taką ładnaatomówkę na Dunaju.Ci którzy kiedyś nabrali się na tani olej opałowy teraz najchętniej złomowali by kotłownie, a państwo jeszcze brzęczy o jakimś wyrówaniu i zwrotach. Pewnie tak jak z VAT na budowlane po pół roku. Obecny koszt pieniądza w pół roku to jakieś 5%, ciekawe kto te % odda.Gaz rośnie ciągle, a Rosja nie powiedziałą jeszcze ostatniego zdania, wypowie jak wybuduje rurę po dnie.Slolary dotowane w Belgii tak że sprzedaż wzrosła podobno o 200% nasze państwo ma ... ( o są 4 kropki).Jezeli liczysz na taniość alternatywnych źródeł typu owies, to musisz pamiętać o satelitach Unii które krążą nad naszymi polami abyśmy nie przekroczyli limitów produkcyjnych.A jeżeli chcesz sobie prześledzić łańcuch ekonomiczny to możesz na przykłądzie drewna kominkowego. Nie było kominków w każdym nowym domu to po ile było drewno. Teraz prawie każdy ma komine to sobie podziel nową cenę przez cenę starą.O alkoholu nie wspomnę.Oleje z pierwszego tłoczenia ciekawe po ile od chłopa kupisz (jak bedzie miał satelitę nad głową. Tak że jak sie nie obrócisz, a obrócić się musisz do pozycji ustalonej na jakieś 25-30 lat no bo na tyle budujesz system c.o. w domku, do wspomniane powyżej 4 kropki i tak są z tyłu.Żeby bolało jak najmniej to trzeba jeno się odpowiedni docieplić, wyrekupetorować, a to wszystko kosztuje.BO WOLNYM BĘDZIE TEN KTO MA NISKIE KOSZTY UTRZYMANIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Od lat 2 proszę się w Napiszcie w Muratorze o kwartalne monitorowanie przez M. nośników energi w postaci wykresów ceny do uzyskanego kW. Co pomogłoby czytelnikom wybrać rodzaj przyjmniej instalacji, jeżeli nie nośnika.I co? I ktoś się boi postawić takie tabelki, bo albo roboty za dużo, albo reklamy by siadły (np. pieców gazowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 06.07.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 przeciez widac ktoplaci za reklamy w Muratorze -glownie gazowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A na wykresie byłoby widać, jak krzywa ma jakie nachylenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Takoż i klikam Wam, że w najbogatszym kraju UE = Dani już z 15 lat temu niezależnie czy się przyąłczyłeś do cieplika w mieście, czy grzałeś się prądem lubo czymś z kominem, to w zasadzie na jedno wyszło.Bo jak tania instalacja, to fajny VAT, albo podatek kominowy (dymowe) i sru każdy płaci to Państwo bodgate. Jeno tam się inaczej dystrybuuje podatki to i ludzie w masie mniej biedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek77 06.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Mam piec na owies i sam moge sobie go wyprodukować.I nikt mi nie moze tego zabronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 06.07.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 to postaw go jeszcze w salonie - bedziesz mial polke pod telewizor... Nie popadajmy w skrajnosci - czasy wegla nie wroca, apiece na ekogroszek , pelety dobre sa na wsi gdzie i domy sa wieksze. Liczy sie tez komfort i bezobslugowosc urzadzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigi76 06.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 witam a ja chcę zamontować piec zgazowujacy drewno połaczony ze zbiornikiem akumulacyjnym ok 800l, w którymbedzie grzałka elektryczna z termostatem i bedę palił drewnem (na dzień dzisiejszy tylkowegiel jest tańszy) a jak se wyjadę lub zapomnę napalić to termostat właczy grzałke elektryczna ijest SUPER a jak solary stanieja za kilka lat to se jeszcze solara zamontuje na dachu i wtedy ani rusek gazem a ni nasz rząd pradem mnie nie wezmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek77 06.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 to postaw go jeszcze w salonie - bedziesz mial polke pod telewizor... Nie popadajmy w skrajnosci - czasy wegla nie wroca, apiece na ekogroszek , pelety dobre sa na wsi gdzie i domy sa wieksze. Liczy sie tez komfort i bezobslugowosc urzadzen Telewizor wisi na ścianie i nie potrzebna jest mi półka:) Każdy wybiera taki rodzaj ogrzewania na jaki ma ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 06.07.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Każdy wybiera taki rodzaj ogrzewania na jaki ma ochotę. To co to za wybór MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_strumyk 13.06.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Trochę mnie zmroziło jak to przeczytałem... Perspektywy nieciekawe... http://ziemianarozdrozu.pl/encyklopedia/113/cena-energii-jutro-alternatywy-ropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan79 24.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam!Ostatnio kupiłem piec w tej firmie w Tomaszowie Lubelskiem. Mają dobre ceny i niezłą ofertę - http://www.batgaz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts