samotnik 17.08.2019 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Rozwijają mi się glony w ekspresie do kawy w zbiorniku z wodą. Jak się zaczyna, to myję, ale jest jedno miejsce, które się temu nie poddaje - wnętrze koszyka, w którym porusza się magnes od sygnalizacji końca wody. Tam się wyczyścić nie da. Musiałbym to jakimś środkiem potraktować, ale nie wiem jakim. Podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Woda utleniona bezpośrednio, wrzątek szybko i krótko. Takie pomysły na szybko.Chyba używałeś kiedyś w tym urządzeniu wody ze studni lub deszczówki i przywlekłeś zarodniki?Najprostsze wyjście - w serwisie kupić nowy zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 17.08.2019 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Używałem tylko wody z wodociągu... Niestety zbiornik jest przy oknie, co pewnie pomaga rozwojowi glonów. Spróbuję z wrzątkiem. Zakładam, że nowy zbiornik jest bez sensu, bo glony i tam się w końcu jakoś zagnieżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2019 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Po usunięciu glonów zrób tak, aby promienie słoneczne nie padały bezpośrednio na zbiornik wody, szczególnie jeśli jest przezroczysty. Mam express z przezroczystym zbiornikiem, stoi pod oknem od płn-zach, lecz slońce nie oświetla go bezpośrednio - nie "podgrzewa wody". Zero problemów od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loka_ap 16.04.2022 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Siemens eq.6 - miałem podobny problem. W moim ekspresie dało się zdjąć plastikową płytkę zabezpieczającą magnez od góry i wyczyścić mechanicznie szczoteczka do mycia słomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.04.2022 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Woda utleniona, ewentualnie ług sodowy (NaOH) w stężeniu 4g na 1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 16.04.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Opanujcie się ludziska przecież macie w domu pod ręką najtańszy środek jaki tylko może być i to skuteczny a nazywa się ocet tak zwykły ocet usunie glony i kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts