panmino 20.08.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Mam taki problem, jak na ilustracjach. Od środka stodoły siano naciskało na ścianę i wypchnęło ją na zewnątrz, wcześniej było tylko pęknięcie. Jak byście to naprawili? Myślę o wywierceniu otworów fi 8 mm lub 10 o długości 1 m wzdłuż ściany od strony słupa i włożeniu prętów zbrojeniowych na jakiś klej. Co o tym sądzicie? Najpierw oczywiście muszę wepchnąć ścianę na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.08.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Mam taki problem, jak na ilustracjach. Od środka stodoły siano naciskało na ścianę i wypchnęło ją na zewnątrz, wcześniej było tylko pęknięcie. Jak byście to naprawili? Myślę o wywierceniu otworów fi 8 mm lub 10 o długości 1 m wzdłuż ściany od strony słupa i włożeniu prętów zbrojeniowych na jakiś klej. Co o tym sądzicie? Najpierw oczywiście muszę wepchnąć ścianę na swoje miejsce. Po konsultacji z uprawnionym budowlańcem skończy się na podparciu krokwi, rozebraniu ściany i przemurowaniu od nowa po oczyszczeniu cegieł ze starej zaprawy. Optymistycznie zakładam, że stara ściana stała na fundamencie. Zanim zapytasz, poczytaj https://kb.pl/porady/fundamenty-_c/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.08.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Myślę o wywierceniu otworów fi 8 mm lub 10 o długości 1 m wzdłuż ściany od strony słupa i włożeniu prętów zbrojeniowych na jakiś klej. Co o tym sądzicie? Najpierw oczywiście muszę wepchnąć ścianę na swoje miejsce. To nic nie da. Za mało wiadomo o konstrukcji żeby coś podpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmino 21.08.2019 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) ... Zanim zapytasz, poczytaj https://kb.pl/porady/fundamenty-_c/ Mam pękniętą ścinę, a Ty mi piszesz, żebym nie pytał, tylko o fundamentach czytał...Czy tam jest odpowiedź na moje pytanie? Ostatecznie tak to zostało naprawione. Edytowane 31 Marca 2020 przez panmino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts