Wybuduję czy nie 21.08.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Drodzy, Mam problem z cieknącym kranem (coś w podobie jak na zdjęciu). Wyciek pojawia się pomiędzy korpusem kranu a umywalką. Co najdziwniejsze to to, że pod umywalką i w szufladach jest sucho. Widoczny jest tylko wyciek na umywalce. Cieknie bardzo powoli, ale po nocy trochę się tego zebrało. Oczywiście sprawdziłem dokręcenie wężyków i wszystko jest ok. Przy montażu zauważyłem, że uszczelka pomiędzy korpusem (podstawą) a umywalką nie pasuje zbyt dobrze więc pomogłem sobie sylikonem. Jak widać nieskutecznie trzeba więc dokupić lepsza uszczelkę, ale to co mnie nurtuje to skąd się tam woda bierze skoro wężyki są szczelnie podłączone.Nie chce doprowadzić do sytuacji, że uszczelnię kran z umywalką a woda będzie mi ciekła gdzieś indziej. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.08.2019 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 woda na pewno nie wypływa spod uchwytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 21.08.2019 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Kurcze no właśnie nie. Przypatrywałem się temu i krople wody wydobywają się z pomiędzy blatu umywalki a podstawy kranu. Nie widziałem jeszcze nigdy czegoś takiego a awarii kranów trochę przeżyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.08.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Może korpus nie jest monolitem? I woda przesącza się z okolicy głowicy w dół? Zabarwiłbym okolice głowicy czymś i sprawdził, czy wypłynie kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.08.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 I woda przesącza się z okolicy głowicy w dół? Zabarwiłbym okolice głowicy czymś i sprawdził, czy wypłynie kolorek. Masz rację ta woda może przesączać się przy uszczelce głowicy mieszającej, zbyt słabo dokręcona lub uszczelka źle przylega. Trzeba byłoby rozebrać wyjąć głowicę mieszającą i sprawdzić, ewentualnie delikatnie przesmarować i skręcić. zdjęcie poglądowe tylko aby zobaczyć co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 21.08.2019 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Dzięki - będę działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.08.2019 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Nic dziwnego że pod umywalką i w szufladach jest sucho, jak między umywalką a korpusem masz uszczelkę posadzoną na silikonie. Cieknie najprawdopodobniej głowica i jakoś ta woda przedostaje się przez korpus, nie znam tej baterii ale widocznie jest tam wystarczająca przestrzeń żeby woda się przedostała. Jeśli bateria jest stara, to najprawdopodobniej głowica się wyrobiła i trzeba ją wymienić. Jeśli nowa to jak napisał CityMatic coś jest krzywo poskładane lub zbyt słabo dokręcone. Jest jeszcze opcja że kupiłeś baterię z fabrycznie walniętą głowicą, też się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 22.08.2019 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Bateria ma około pół roku. Więc powiedzmy, że jest nowa. Na weekendzie będę miał czas do tego zajrzeć to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.08.2019 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Bateria ma około pół roku. Więc powiedzmy, że jest nowa. Na weekendzie będę miał czas do tego zajrzeć to zobaczymy. To składaj reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts