ciel_99 22.08.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Witam, pisze post w związku z dylematem przed jakim stoję. Aktualnie jestem na etapie wymurowania ścian fundamentowych na około 100 cm i moje pytanie brzmi czy zasypanie wnętrza tak dużą ilością piasku i zawibrowanie go wpłynie negatywnie na ściany w związku z ciężarem, chcę się wstrzymać z obsypywaniem murów z zewnątrz jak najdłużej bo nie wykonałem jeszcze izolacji z styropianu i folii kubełkowej na zewnątrz a mam okazję wykonania kanalizacji za nie duże pieniądze. Czy taka kolejność była by błędem? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.08.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Jak chcesz wibrować piasek?Jak będziesz zamiast wibrowania zagęszczał - to za duża zagęszczarka może naruszyć sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.08.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Ściany fundamentowe (szczególnie murowane) zasypuje się obustronnie i ubija się to warstwami. Inne techniki to loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 23.08.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 A wieniec na ścianie fund. jest? Jak jest to trochę minimalizuje ryzyko wypchania ściany. Bezpieczniej zagęszzczać równomiernie. Ja bym nie ryzykował mimo okazyjnej kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 23.08.2019 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 Miałem ściany na 110 cm. Przed zasypaniem zostały obsypane z zewnątrz ponad połowę wysokości. Bali się zostawić nie obsypane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 23.08.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2019 U sąsiada zagęszczali bez obsypywania z zewnątrz i jeden narożnik poległ. Solidna zagęszczarka taka 150 kg lub więcej to robi swoje. Jak ostatnio wibrowali u innego sąsiada to u mnie w domu szklanki skakały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 24.08.2019 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Sorki Kemotxb to jak daleko masz tego sąsiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 24.08.2019 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 To gra w rosyjska ruletkę taki zasyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.09.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Sorki Kemotxb to jak daleko masz tego sąsiada ? Jakieś 40-50 m od domu. Serio bywały takie momenty podczas wibrowania, że przenosiło się daleko aż do mnie. Może to być efekt asfaltu, chodnika czy co ... przenosiło wibracje i dudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts