Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cewki Miszyna, szukam użytkowników

pkorol

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdyby było szkoda czasu to bym nie poświęcał go na pisanie. Dziękuję za uwagi i poświęcony czas. Proszę mi wytłumaczyć przy okazji, jak dziecko 8 letnie skarżące się na ból głowy, przykłada Tor do głowy na parę minut jest zdrowe i znów goni? Gdzie przesłanki dla placebo? Nikt jej nie wmawia że to coś tam i będzie zdrowe i coś. Mogę zrozumieć, że ząb przestaje boleć bo bardzo tego chcę ale co ma do tego słuch? Mnie wcale nie było źle z tym co miałem, nie pragnąłem tego to po jakiego grzyba pozbawiono mnie ciszy?

Ty cokolwiek rozumiesz z tych bredni?!

Mnie szczególnie urzeka odziaływanie "hematopoetyczne"

A co do przykładania do głowy...

O TYM piszesz?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Tor_(pierwiastek)

Czy znowu Ci się popiermyliło i ukradłeś jakąś nazwę...

A może tu idzie o... MŁOT Tora?

Łebek celnie palnięty młotkiem zwykle szybko zapomina o innych problemach...

Wyjaśnij o który TOR Ci chodzi.

Adam M.

Ja oczywiście rozumiem bo czytam w oryginale, wy niestety musicie posiłkować bełkotem googlowskim. Czasem czytam takie brednie (zwłaszcza w opisach patentowych), że hej ale nikomu niczego nie zarzucam i nie stękam, bo wiem głodny jestem wiedzy i czasem wystarczy jednego słówka i parę tygodni by dojść do sedna sprawy.

p.s:

Adamie drogi to nie jest szopka jednego aktora ani widownia jednego gapowicza:)

Cofnij się parę stron wstecz i zobaczysz na paluszku mojej córki, na własne oczy o jakim Toro-idzie mówię.

ps2: Jak czytam wasze anonse: Rekordzista i Olimp o jej ależ mi się poszczęściło, ściągnąć uwagę guru forum. Widzę, jak pracują w waszych głowach zębatki i przekładnie ale nic z tego nie wychodzi bo nima miejsca na "brednie i urojone teorie". Zapominacie o tym, że tacy z trybikami w głowach spalili Giordano Bruno za to, o czym wie teraz każdy przedszkolak. Gdyby temat miał drzwi to napisałbym na nich dla Olimpijczyków, że Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate natomiast reszta znajdzie tu same fakty i nic poza tym. Nie piszę tu nic o czym nie wiem (powyższy tekst #342 anons do następnego tematu). Za domysłami i wiarą w kolejne drwi proszę.

Rozumiesz różnicę między Torem a toroidem?

Jest tak duża jak miedzy piciem w Szczawnicy a szczaniem w piwnicy!

Opisuj rzeczywistość poprawnymi terminami.

Ja, akurat tak jest, domyślam się o co Ci chodzi, bo z problematyką się zetknąłem.

Ale...

Bełkot jaki wklejasz jest po prostu nieakceptowalny!

To kompletny stek bzdur od których robi się człowiekowi gorzej!

Słowa mają swoje znaczenie!

Uzywaj ich poprawnie to moze ktoś zrozumie o co Ci chodzi.

Adam M.

Ja oczywiście rozumiem bo czytam w oryginale, wy niestety musicie posiłkować bełkotem googlowskim.* Czasem czytam takie brednie (zwłaszcza w opisach patentowych), że hej ale nikomu niczego nie zarzucam i nie stękam, bo wiem głodny jestem wiedzy i czasem wystarczy jednego słówka i parę tygodni by dojść do sedna sprawy.

Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate* natomiast reszta znajdzie tu same fakty i nic poza tym. Nie piszę tu nic o czym nie wiem (powyższy tekst #342 anons do następnego tematu). Za domysłami i wiarą w kolejne drwi proszę.

Dlaczegóż to "musimy posiłkować się bełkotem" który tutaj serwujesz ? Sądzę, że jedynym językiem obcym którym władasz w miarę poprawnie (choć nie na pewno) jest język rosyjski.

Czyżbyś uważał, że tekst przytoczony w oryginale będzie niezrozumiałym dla forumowiczów ?

"Porzućcie nadzieję, wy którzy tu wchodzicie" :) władasz również biegle łaciną ? Przetłumaczyć Tobie również na język angielski (byś nie musiał się "posiłkować") ?

Swymi wywodami i opowieściami przebiłeś nawet forumowicza NS-a i muszę przyznać, że dokonałeś sztuki niebywałej. Nawet "Włodek" w porównaniu z Tobą to szczyt intelektu :)

Tak więc: "cewki w dłoń, pod czapkę i na uszy", uzdrowicielu wszelkich chorób obecnej populacji :)

* podkreślenia moje

Gdyby było szkoda czasu to bym nie poświęcał go na pisanie. Dziękuję za uwagi i poświęcony czas. Proszę mi wytłumaczyć przy okazji, jak dziecko 8 letnie skarżące się na ból głowy, przykłada Tor do głowy na parę minut jest zdrowe i znów goni? Gdzie przesłanki dla placebo? Nikt jej nie wmawia że to coś tam i będzie zdrowe i coś. Mogę zrozumieć, że ząb przestaje boleć bo bardzo tego chcę ale co ma do tego słuch? Mnie wcale nie było źle z tym co miałem, nie pragnąłem tego to po jakiego grzyba pozbawiono mnie ciszy?

Na słuch nie potrzeba cewki, wystarczy rozmowa przez komórkę. Najlepiej w piwnicy lub gdzieś w lesie, gdzie daleko do bts-a, słuch się poprawia natychmiast! Analogicznie na serduszko - tylko komórka w kieszeni na sercu. Zdrowego jak koń wzbije w powietrze. Przed laty gdy bts-y stały tylko w większych miastach czyli twój aparat pracował pełną mocą to za miastem w lesie się działo że hej! Logujesz aparat pełną mocą, sygnał jest redukowany dopiero na polecenie z bts-a "poziom sygnału ok, redukuj moc", więc jak byłeś na granicy zasięgu to hohoho! Teraz bts-y co krok, więc jest mniej takich sytuacji jest mniej choc znam kilka miejsc gdzie są problemy. Nawet ze Świnoujscia logowanie Bornholmu się zdarza, czy uda się pogadać to już całkiem inna sprawa. Kolega się spóźnił o dobre kilkanascie lat.

Rozumiesz różnicę między Torem a toroidem?

Jest tak duża jak miedzy piciem w Szczawnicy a szczaniem w piwnicy!

Opisuj rzeczywistość poprawnymi terminami.

Ja, akurat tak jest, domyślam się o co Ci chodzi, bo z problematyką się zetknąłem.

Ale...

Bełkot jaki wklejasz jest po prostu nieakceptowalny!

To kompletny stek bzdur od których robi się człowiekowi gorzej!

Słowa mają swoje znaczenie!

Uzywaj ich poprawnie to moze ktoś zrozumie o co Ci chodzi.

Adam M.

Nu tak, przepraszajcie, nie kumaty jestem jak jest tak mówię. A w tym temacie piszę wyłącznie o cewkach Miszyna (TORach, toroidalnych, magicznych kółeczkach jak mówią moje dzieci) żadnych innych.

Uwagi rzecz jasna słuszne. Jeżeli zależy koledze na poziomie tematu, to proszę zaciąć z poziomu osobistego, dziękuję.

Możesz wstawiać linki.

Ja też nie mam bariery językowej.

Po tłumaczeniach Google muszę od razu się napić! :lol:

Tego na trzezwo nikt nie zniesie.

Bertha

Jesteś rusofobem?

Ruskiego węgla zamienionego na prąd do TWOJEJ żarówki też nie znosisz?

To się od sieci odłącz!

Oni mieli też takich "geniuszy" jak np. Łysenko...

Ale ten, kto ma trochę wiedzy i ROZUM docenia dokonania wielu ludzi ze wschodu.

Bo chcesz czy nie - mieli osiągnięcia w wielu dziedzinach.

Mnie często zdarza się szukać rozwiązań różnych problemów technicznych w Radzieckiej literaturze technicznej.

Wstawki o tym, że dzięki Partii, w imię socjalizmu - pomijam w niej i czytam konkrety.

Adam M.

DOPISUJĘ

U nas był niejaki Pstrowski.

Chłop na schwał!

600% normy na Jadwidze robił...

A Ty tu o jakimś .. Miczurinie...

A.M.

Edytowane przez adam_mk

Mam też książeczkę - Małyje chołodielnyje maszyny i ustanowki.

W obecnie budowanych PC czy klimach niektóre rozwiązania opisywane tam w latach pięćdziesiatych czy sześcdziesiątych dopiero TERAZ nieśmiało wchodzą.

Adam M.

Nu tak służę pomocą jak najbardziej, polecam: https://vd-ragel.my1.ru/index/0-119

p.s: Gość wynalazł dziecinnie prosty metod terapii. Źródło energii (bateria) i dwa przewody, woltomierz. Przeszedł wszelkie możliwe badania, również kliniczne. Ma wszystkie możliwe patenty i certyfikaty. Skuteczność 92% ma rekomendację Ministerstwa Zdrowia do stosowania jego wynalazku w centrach rehabilitacji. Mija 40 lat i co centra rehabilitacji stosują jego prostą konstrukcję do uzdrawiania nacji? Tak wygląda rzeczywistość: gość musi przyjmować ludzi u siebie w domu, kasuje bagatela 50 tys. Za kurs który każdy morze sobie zafundować na własną rękę. No i gdzie pytam jego wynalazek a no w d... tam gdzie jego miejsce, bo zdrowy obywatel, to strata dla państwa, bo .... A no trochę się zapędziłem, ups.

Edytowane przez pkorol

Chyba Cię nieco zmartwię...

Urzadzenia do elektrostymulacji znane są od dawna.

Jestem elektronikiem, fizykiem...

Zdarzyło mi się nawet takie naprawiać.

No i...

TAK! TO DZIAŁA!

Nie jest to absolutnie uniwersalne.

Trzeba wiedzieć kiedy, komu ile zaaplikować i jakich impulsów.

Bez podstaw wiedzy medycznej raczej krzywdę sobie można zrobić.

Przejrzałem na szybko ale chętnie sobie dokładniej postudiuję.

Jednak...

Wydaje mi się, ze nieco MYLISZ osiagniecia Rifa z tymi.

Zapery są "bliższe" Rifa.

No i ... TAK!

Też widzę, że chory to dobry płatnik.

Z wyleczonego pożytku nie ma.

Ot zasrane szczęście nasze...

Adam M.

No się zaczyna wiedza wychodzi drzwiami i oknami, a jednak niema kolega racji, bo gość właśnie opracował metodykę która niema a raczej ma "0" dokładnie zero skutków ubocznych a więc każdy ile zechce może się ładować do woli. No i kolega rzecz jasna zostanie bez pracy, bo niema co w tym czymś naprawiać:)

Rifa czy nie Rifa, prąd jest jedyny wiedzieć ile komórka potrzebuje by być w pełni spraną i zadowoloną i tyle. Tyle wiedzy wystarczy by ją podładować w razie potrzeby.

Obawiam się, że raczej MNIEMASZ (uważasz ze wiesz, wydaje Ci się) niż naprawdę wiesz!

To, że pomogło jednemu, dziresięciu, stu - nie jest miarodajne.

Jak pomoże ZAWSZE TAK SAMO 5 000 000 w ciągu dziesięciu lat - już tak, ale...

TAKIE badania (kliniczne) są wsciekle drogie i mało kogo na nie stać.

Ale to już biznes a nie medycyna...

Adam M.

Badania kliniczne byli finansowane państwem, zresztą 40 lat temu innych sponsorów nie było:). Zaczyna się znowu "JA UWAŻAM". brakuje wam respektu czy dystansu do samych siebie, bo słowo nie można powiedzieć, bo wasze "Uważam" i tak będzie przodowało. Może warto najpierw przeczytać te brednie a potem i tak powiedzieć, że nie może być bo nie było przecież 5 milionów a lepiej 10 dla pewności. Ja chodzę zdrowy z głupim kawałkiem drutu w kieszeni a wasza "Uważam" będzie was pchało prosto pod nuż rzeźnikom w nieskazitelne białych ... a kiedy was wypier.. do domciu a żeby zeszli godnie z tego świata ano wtedy dostajecie motywację i mądrości pęk i zaczynają się poszukiwania słomki za którą można by chwycić. A no za późno, już żadne magiczne kółeczko wam nie pomoże, bo samej wiary nie wystarczy by przetrwać. Przecież do tego gościa nie przychodzą zdrowi ludzie, nie tacy co już zdychają i pomaga 92% ilu szpital wyciągnął w tego świata? (pytanie retoryczne) a gość wyciąga 92% a wy dalej żądacie cudownych dowodów.

Bertha

Jesteś rusofobem?

Ruskiego węgla zamienionego na prąd do TWOJEJ żarówki też nie znosisz?

To się od sieci odłącz!

Oni mieli też takich "geniuszy" jak np. Łysenko...

Ale ten, kto ma trochę wiedzy i ROZUM docenia dokonania wielu ludzi ze wschodu.

Bo chcesz czy nie - mieli osiągnięcia w wielu dziedzinach.

Mnie często zdarza się szukać rozwiązań różnych problemów technicznych w Radzieckiej literaturze technicznej.

Wstawki o tym, że dzięki Partii, w imię socjalizmu - pomijam w niej i czytam konkrety.

Adam M.

DOPISUJĘ

U nas był niejaki Pstrowski.

Chłop na schwał!

600% normy na Jadwidze robił...

A Ty tu o jakimś .. Miczurinie...

A.M.

Wiesz Adam, dziadek po kądzieli był w K.O.P. na płn-wsch. rubieżach(Griazowiec, PSZ,...), teścia w 1936 "wypielgrzymowano" z Emilczyna do Kazachstanu (Tajynsza), więc wiem to i owo.

Daj spokój.