Wybuduję czy nie 25.08.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Drodzy, Obecnie z przodu posesji mam piach przykryty cienką warstwą ziemii, gdzie docelowo będzie trawnik i kostka. Do zimy planuję zrobienie podjazdu oraz zasianie trawnika. Co do trawnika nie mam wątpliwości, ale w przypadku podjazdu już tak.Podjazd będzie tymczasowy ponieważ wjazd do garażu jest około 40 cm nad wysokością gruntu i będzie trzeba nawieźć sporo podsypki. Nie będę robił tego teraz tylko wtedy kiedy kostka będzie zakładana - czyli za 3-4 lata. Do tego czasu trzeba jakoś funkcjonować, wieć chcę tanim kosztem zrobić podjazd z klińca i nie bawić się z 3-4 warstwami tucznia, bo za jakiś czas i tak będzie to wybierane. Planuję wybrać około 15 cm ziemii - pod spodem ubity jest piach po budowie. To wszystko chce zasypać klińcem granitowym o grubości około 15cm i przejechać zagęszczarką..Na podjazd wieżdza tylko samochód osobowy, więc nie ma mowy o cięższym sprzęcie. Czy taki podjazd zda rezultat i po np. pół roku mi się to wszystko nie rozjeździ? Podkreślam, że podajzd ma być z założenia tymczasowy i niskobudżetowy. Pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.08.2019 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Planuję wybrać około 15 cm ziemii - pod spodem ubity jest piach po budowie. To wszystko chce zasypać klińcem granitowym o grubości około 15cm i przejechać zagęszczarką.. Mam niedaleko kawałem takiej drogi - już sporo ponad rok. Problem jest taki, że to się nie trzyma. I ciągle kamienie są luźne. Strzelają spod kół samochodu a chodzenie po tym to męczarnia. Warto na to dać kilka centymetrów tłucznia o frakcji od 0 - po zagęszczeniu jest zbite i równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 25.08.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Na swojej drodze mam tłuczeń z podkładów kolejowych (nie wiem ile tirów poszło ale było tego sporo), na górną warstwę mam kliniec 16-22 ale tu nie jestem pewien czy akurat ta granulacja bo robiłem to z 10 lat temu? Na drogi tylko klińce a nie otoczaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav190 03.09.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Najlepiej przywieź mieszankę 0-31,5 lub 0-63 czyli klikniec lub tluczeń z pyłem. Po ubiciu zageszczrka zrobi się z tego bardzo mocne nie rozjezdzajace się podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts