Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom 200 m wykończenie

Recommended Posts

Zamierzam kupić dom 200m2 w stanie surowym zamkniętym. Wystarczy mi 100 tys na wykończenie tego domu (materiał + robocizna)? Nie musza być jakieś luksusy. Chodzi mi o tynki, instalacje, wylewki itd, bez sprzętu i mebli.

Rekuperacja - 20K zł

Elektryka - 20K

Elewacja - 30K

Hydraulika - 15K

Odkurzacz centralny - 5K

Termo i hydroizolacja (bez elewacji) - 15K

Ogrzewanie CO i CWU - 15-40K

Tynki wewnętrzne, wylewki - 30-40K

Ceny średnio optymistyczne, w wersji basic+ (dla przykładu mnie elektryka kosztowała na średnio-bogato tyle w prawie 2x mniejszym domu).

w swoim Excelu ze wstępnych wyliczeń wychodzi mi od SSZ do Developerki 115 tys gdzie elektryka, hydraulika, elewacja, rekuperacja wykonanie własne i jest to pewnie jeszcze niedoszacowane.

Bez mebli, wykończeniówka wychodzi mi 55 tys za sam materiał, wykonanie własne przyjąłem płytki po 100pln m2 ~~ panele 60pln m2

Ceny dla 130m2 użytkowej.

Witam,

proszę o orientacyjną pomoc.

Zamierzam kupić dom 200m2 w stanie surowym zamkniętym. Wystarczy mi 100 tys na wykończenie tego domu (materiał + robocizna)? Nie musza być jakieś luksusy. Chodzi mi o tynki, instalacje, wylewki itd, bez sprzętu i mebli.

zapomnij o tej kwocie.

minimum to 200tys a wcale bym sie nie zdziwił jakbys dobił do 300tys.

samo ocieplenie dachu wraz z zabudową GK to policz 40-50tys.

ktoś napisał

Jeśli jest poddasze do ocieplenie + zabudowa GK to 20-30tyś
tyle to bez ocieplenia i raczej 30tys a nie 20.

w zasadzie to napisz jaki to dom, parterówka czy z poddaszem, jaki dach, koperta z lukarnami czy dwuspadowy.

W zasadzie to gdybamy, bo nie wiadomo jaki dom.

Za 100 tys nie da rady wykończyć same materiały wyjdą więcej,robocizny nie liczę bo wlasna. Mnie ssz wyszedł coś koło 70 tys , a do wprowadzenia wydałem dodatkowo 140 tys a mam 105m2 po podłodze, za pracę nie płaciłem bo sam robiłem Ty będziesz pewnie musiał. Nie mam luksusów płytki po 100 panele 100zl. Drzwi wewnętrzne po 1100zl.