marcinek80 30.08.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Witam Mam mega problem z instalatorem gazu. Gorzej trafić nie mogłem. Gościu z polecenia (taki super fachowiec miał być). Umowa oczywiście na gębę - "dogadamy się" - po czym wywala mi taki kosztorys ,że szkoda pisać.Gościu miał założyć na mieszkanie 80m2 - instalację gazową, CO i klimatyzację. Wszedł mi do chałupy 15 kwietnia. Rozpierniczył cale mieszkanie, wiecznie mający czas i wymówkę na nie wstawienie się do roboty bo zawsze "coś".W końcu wkurwiłem się i zażądałem aktualizacji prac remontowych na tym etapie co teraz jest - i teraz czekam, czekam i czekam na aktualizację kosztorysu , na protokolanty odbiór gazu i DODZWONIĆ SIĘ NIE MOGĘ bo nie odbiera! Forumowicze co w tej kwestii zrobić? Proszę o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 30.08.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Piszesz list (mail) czekasz 2 tygodnie . bieżesz następnego , atemu nic nie płacisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.08.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 fachman 19 ma rację. Pismo za potwierdzeniem odbioru. Jeśli nie odpowie lub nie stawi się na robotę w wyznaczonym terminie bierzesz innego a temu niczego nie jesteś winien nawet gdyby dopominał się i straszył. Jeśli fachowiec jest z polecenia przedtem możesz wspomnieć o problemie znajomym którzy go polecili. Niestety za jak to wspomniałeś rozpierniczone mieszkanie nikt ci już nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinek80 09.10.2019 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2019 HejJuż mam dość tego pseudofachowca! Żona wysłała pismo o wstawienie się do zakończenia roboty. Zmieścił się w terminie. Odpowiedział kontrą,że on próbował się kontaktować ale nie odbieraliśmy telefonu. Kłamca numer jeden. Dziś miał wykonać próbę szczelności instalacji gazowej. Rano przyszła gazownia odłączyła gaz i przyszedł kominiarz aby wydać opnie kominiarską - odpowiedź kominiarza: nie odbiorę tej instalacji jest wadliwie zrobiona. Nie wiem na kogo my trafiliśmy - dałem mu dwa dni. Sprawa do sądu wg mnie. Już sam nie wiem co mam robić. Wyrzucić go z roboty i brać bardziej rzetelnego a temu nie płacić i wont z mojego mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts