Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z instalatorem gazu

marcinek80

Recommended Posts

Witam

Mam mega problem z instalatorem gazu. Gorzej trafić nie mogłem. Gościu z polecenia (taki super fachowiec miał być). Umowa oczywiście na gębę - "dogadamy się" - po czym wywala mi taki kosztorys ,że szkoda pisać.

Gościu miał założyć na mieszkanie 80m2 - instalację gazową, CO i klimatyzację. Wszedł mi do chałupy 15 kwietnia. Rozpierniczył cale mieszkanie, wiecznie mający czas i wymówkę na nie wstawienie się do roboty bo zawsze "coś".

W końcu wkurwiłem się i zażądałem aktualizacji prac remontowych na tym etapie co teraz jest - i teraz czekam, czekam i czekam na aktualizację kosztorysu , na protokolanty odbiór gazu i DODZWONIĆ SIĘ NIE MOGĘ bo nie odbiera! Forumowicze co w tej kwestii zrobić? Proszę o radę. Pozdrawiam

fachman 19 ma rację. Pismo za potwierdzeniem odbioru. Jeśli nie odpowie lub nie stawi się na robotę w wyznaczonym terminie bierzesz innego a temu niczego nie jesteś winien nawet gdyby dopominał się i straszył. Jeśli fachowiec jest z polecenia przedtem możesz wspomnieć o problemie znajomym którzy go polecili. Niestety za jak to wspomniałeś rozpierniczone mieszkanie nikt ci już nie zwróci.

• 1 month później...

Hej

Już mam dość tego pseudofachowca! Żona wysłała pismo o wstawienie się do zakończenia roboty. Zmieścił się w terminie. Odpowiedział kontrą,że on próbował się kontaktować ale nie odbieraliśmy telefonu. Kłamca numer jeden. Dziś miał wykonać próbę szczelności instalacji gazowej. Rano przyszła gazownia odłączyła gaz i przyszedł kominiarz aby wydać opnie kominiarską - odpowiedź kominiarza: nie odbiorę tej instalacji jest wadliwie zrobiona. Nie wiem na kogo my trafiliśmy - dałem mu dwa dni. Sprawa do sądu wg mnie. Już sam nie wiem co mam robić. Wyrzucić go z roboty i brać bardziej rzetelnego a temu nie płacić i wont z mojego mieszkania?