walent 06.09.2019 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Witam, mam pomieszczenie strychowe nad garażem (na dachu jest dachówka Brass Teviva), które będzie ogrzewane. Przymierzam się do natryskowego ocieplenia pianą PUR, no i pytanie jaka grubość jest najlepsza1. 18 cm, wtedy będzie równo z krokwiami2. 20 cm, przykryje krokwie jakieś 2 cmRożnica w cenie wychodzi około 10 zł na metrze, ale to nie chodzi o pieniądze tylko o rozsądek, co radzicie, co podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 06.09.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 30cm, jeśli zamierzasz to faktycznie ogrzewać. Bardzo duża różnica za te 2cm. Trochę nie znam obecnych cen, ale to przecież tylko jakieś 15% więcej piany (uwzględniając już większą powierzchnię tej warstwy, niż warstwy między krokwiami). Ja zapłaciłem chyba +25 zł od metra, ale za dodatkowe 10cm piany Demilec na krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 08.09.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 (edytowane) 18cm to jakieś nieporozumienie, 20cm...Jeśli chodzi o rozsądek to daj 30cm i rozważ zmianę wykonawcy, bo jak chce +10zł za 2cm to jest drogi. Zdarzyło mi się podjechać ze Szwagrem na wycenę i w zależności od producenta piany, całkowitje powierzchni dachu itp, cena za 25cm to 50-60zł, stad 10zł za 2 cm to jakaś abstrakcja dla mnie. Edytowane 8 Września 2019 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.09.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Jak dasz miedzy krokwie 18cm to żeby uzyskać minimum wymagane prawem to musisz dołożyć jeszcze 5cm.Dalej 23 cm to nędza, ale spełnia minimum. Od 2021 minimum będzie 27cm materiału o lambdzie 0,037. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts