MajsterPL 07.09.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Witam państwa serdecznie, kupiłem mieszkanie dla Siebie kawalera, bez dzieci , zony itp, Mieszkanie typowe dla faceta. Jestem o tyle w komfortowej sytuacji, ze mieszkanie jest w trakcie budowy i mogę mieć ścianki działowe gdzie chce oraz przyłącza wody, lecz nie mogę zmienić wejścia do mieszkania, poniżej zdjęcie rzutu mieszkania 1. Fajnie żeby kuchnia była otwarta, ogólnie lubię otwarta przestrzeń, do reszty nie mam wymagań, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.09.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterPL 07.09.2019 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Dość ciekawa propozycja Elfir, a co sadzisz o tym ? W kuchni miedzy kominami całosc zabudowana do samego sufitu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2019 osobiście nie lubię sytuacji w której widać prywatne wnętrze z klatki schodowej. Przy stole da się odsunąć krzesła od strony ściany? Powinno być min 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Witam państwa serdecznie, kupiłem mieszkanie dla Siebie kawalera, bez dzieci , zony itp, Mieszkanie typowe dla faceta. Jestem o tyle w komfortowej sytuacji, ze mieszkanie jest w trakcie budowy i mogę mieć ścianki działowe gdzie chce oraz przyłącza wody, lecz nie mogę zmienić wejścia do mieszkania, poniżej zdjęcie rzutu mieszkania 1. Fajnie żeby kuchnia była otwarta, ogólnie lubię otwarta przestrzeń, do reszty nie mam wymagań, Hej.....od którego developera masz to mieszkanie? Jesli to nie tajemnica? czy to nie na Gumiencach?podobne moje się buduje...tzn oddane bedzie w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterPL 12.09.2019 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Odpisalem priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.09.2019 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Może takie ustawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 24.09.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 1) Twój układ kuchni ale zmieniłam kształt łazienki żeby wygospodarować wnękę na szafę. Stół przystawiony do ścianki (może być ażurowa, z pleksi itp) która trochę zasłania widok na salon od wejścia. 2) Trochę inaczej - miedzy kominami blat kuchenny a wysoka zabudowa prostopadle, przedpokój umownie wydzielony wnęką na szafę (lub sama szafą, bez ścianek) do której jest przystawiony stół. Łazienka może być też jak w poprzedniej wersji. Kolorystyka na wizualkach przypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterPL 20.10.2019 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Może takie ustawienie? [ATTACH=CONFIG]435049[/ATTACH] Witam, Przepraszam za brak aktywności przez ostatni czas, ale praca i praca, Dziękuję za Państwa pomysł, ale słaba trochę opcja żeby wejść do mieszkania przez kuchnie.... Tak samo żeby dostać się do łazienki z sypialni, trzeba przejść przez salon kucnie i korytarz... no trochę nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterPL 20.10.2019 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 1) Twój układ kuchni ale zmieniłam kształt łazienki żeby wygospodarować wnękę na szafę. Stół przystawiony do ścianki (może być ażurowa, z pleksi itp) która trochę zasłania widok na salon od wejścia. [ATTACH=CONFIG]435138[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]435139[/ATTACH] 2) Trochę inaczej - miedzy kominami blat kuchenny a wysoka zabudowa prostopadle, przedpokój umownie wydzielony wnęką na szafę (lub sama szafą, bez ścianek) do której jest przystawiony stół. Łazienka może być też jak w poprzedniej wersji. [ATTACH=CONFIG]435140[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]435141[/ATTACH] Kolorystyka na wizualkach przypadkowa Bardzo mi sie podoba propozycja numer 1, tylko nie wiem czy jest wystarczająco miejsca w łazience na toaletę oraz umywalkę, ściana ma tam 250 cm, Prysznic dajmy 90 cm, zostaje 140 na umywalkę i ubikacje, minimum na ubikacje jest 80 cm, wiec zostaje 60 cm na umywalkę, troszkę mało, niestety Skorzystam z rady z tym stołem na środku, mega fajnie wygląda to na zdjęciu , i ta kuchnia czarna ! Musze jeszcze zastanowić się nad łazienka, ale dziękuje bardzo za rade ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 21.10.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2019 250-90 to nie 140 a 160 co daje ok.80 cm na umywalkę. Jeśli umywalka miałaby przylegać do prysznica to lepiej oddzielić go od niej ścianką - wysoką lub tylko do wysokości blatu a powyżej szyba - żeby uniknąć wąskiej, trudnej do czyszenia szczeliny na styku mebla i szyby lub paćkania silikonem po szybie. Dla siebie wybrałabym właśnie tak układ tylko pewnie powiększyłabym wnękę w łazience aż do prysznica (kosztem szafy w przedpokoju) - żeby mieć dodatkowe miejsce na mopa, kosz na brudy i kocią kuwetę Z kolei kuchnię bardziej wolę w wersji 2 bo co prawda w 1 jest dużo miejsca do przechowywania ale jakoś mniej sensownego blatu roboczego - kawałek przy zlewie i niezbyt wygodny narożnik między zlewem a kuchenką. Poza tym lubię mieć pod ręką różne przybory a bez szafek wiszących w pobliżu pozostaje tylko wyeksponowanie tego na półwyspie lub chowanie pod blatem. W 2 może nie wstawiałbym krzeseł od strony kuchni i używała stołu jako wyspy lub w ogóle zrobiła wyspę i do niej przstawiła jakiś mały stolik. Ale urządzasz dla siebie więc to Twoje preferencje musimy wziąć po uwagę o ile będziemy je znali. Nie wiem na przykład czy stół na 6 osób wstawiłeś na rzucie celowo bo taki akurat chcesz. Ja się zasugerowałam i też taki rysowałam i specjalnie starałam się tak zagospodarować wnętrze żeby jak najlepiej wypełnić przestrzeń bez zagracania ale może wystarczy jakiś mniejszy kwadratowy lub okrągły stolik to wtedy można dopasować pozostałe elementy aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterPL 24.10.2019 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 250-90 to nie 140 a 160 co daje ok.80 cm na umywalkę. Jeśli umywalka miałaby przylegać do prysznica to lepiej oddzielić go od niej ścianką - wysoką lub tylko do wysokości blatu a powyżej szyba - żeby uniknąć wąskiej, trudnej do czyszenia szczeliny na styku mebla i szyby lub paćkania silikonem po szybie. Dla siebie wybrałabym właśnie tak układ tylko pewnie powiększyłabym wnękę w łazience aż do prysznica (kosztem szafy w przedpokoju) - żeby mieć dodatkowe miejsce na mopa, kosz na brudy i kocią kuwetę Z kolei kuchnię bardziej wolę w wersji 2 bo co prawda w 1 jest dużo miejsca do przechowywania ale jakoś mniej sensownego blatu roboczego - kawałek przy zlewie i niezbyt wygodny narożnik między zlewem a kuchenką. Poza tym lubię mieć pod ręką różne przybory a bez szafek wiszących w pobliżu pozostaje tylko wyeksponowanie tego na półwyspie lub chowanie pod blatem. W 2 może nie wstawiałbym krzeseł od strony kuchni i używała stołu jako wyspy lub w ogóle zrobiła wyspę i do niej przstawiła jakiś mały stolik. Ale urządzasz dla siebie więc to Twoje preferencje musimy wziąć po uwagę o ile będziemy je znali. Nie wiem na przykład czy stół na 6 osób wstawiłeś na rzucie celowo bo taki akurat chcesz. Ja się zasugerowałam i też taki rysowałam i specjalnie starałam się tak zagospodarować wnętrze żeby jak najlepiej wypełnić przestrzeń bez zagracania ale może wystarczy jakiś mniejszy kwadratowy lub okrągły stolik to wtedy można dopasować pozostałe elementy aranżacji. Alicjo, masz rację moja pomyłka przy wyliczeniach , Zgadza się pozostaje 80 cm na umywalkę, wiec można powiedzieć mieście się w "Standardzie".. Jeśli chodzi o wnękę w łazience, to kota nie posiadam, wiec kuweta mi nie potrzebna, a miejsce na brudy można zrobić nad pralka i całość zabudować. A nie lepiej w kuchni w wersji 1 bardziej zlew przesunąć w lewo aby w narożniku zrobiło się trochę więcej blatu roboczego ? Jeśli chodzi o przyprawy to można zrobić wysuwany słupek zaraz przy kominie akurat zostaje 30 cm szerokości (tam gdzie jest pełna zabudowa). Stół nie musi być na 6 osób może być okrągły lub tez na 4 osoby, będę mieszkał sam wiec sadze ze stół na 6 osób, byłby aż za duzy Alicjo, tylko w przypadku mniejszego stołu , gdzie można było by go sensownie ostawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 08.11.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Odsunęłam trochę półwysep od wysokiej zabudowy (140cm) więc jest więcej blatu między zlewem a kuchenką. Zamiast ścianki salon od wejścia osłania częściowo ażurowy regał (jakiś przykładowy na wizualce) do którego można przystawić stół jeśli byłby kwadratowy/prostokątny. Jeśli nie chcesz zasłaniać wejścia to stół na przedłużeniu półwyspu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts