coachu13 09.09.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Hej, Czy ktoś z doświadczenia może wypowiedzieć się nad wyższością jednego rozwiązania od drugiego ?W szczególności mam tu na myśli klamkę zewnętrzną albo otwieranie furtki przyciskiem na elektrozamek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2019 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Pytasz, czy wygodniej wychodzić po i odprowadzać gości z kluczem, czy wcisnąć przycisk (może być w telefonie, na słupku, na ścianie czy gdziekolwiek)? Czy zamykanie furtki kontra zostawienie otwartej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.09.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Z zewnątrz gałka nieruchoma (po sygnale z elektromagnesu należy popchnąć drzwi żeby wejść), od wewnątrz gałka przekręcana (wychodząc z posesji, otwierasz drzwi bez elektromagnesu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 09.09.2019 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Dokładnie Kaizen o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 09.09.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Z zewnątrz gałka nieruchoma (po sygnale z elektromagnesu należy popchnąć drzwi żeby wejść), od wewnątrz gałka przekręcana (wychodząc z posesji, otwierasz drzwi bez elektromagnesu). przekaldam reke i sobie otwieram i juz Januszu z twierdzy masz mnie z garnkami i dywanem pod drzwiami... a zapomnialem pewnie mieszkasz w twierdzy z 2m pelnym plotem gdzie mysz sie nawet nie przeslizgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 09.09.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 przekaldam reke i sobie otwieram i juz Januszu z twierdzy masz mnie z garnkami i dywanem pod drzwiami... a zapomnialem pewnie mieszkasz w twierdzy z 2m pelnym plotem gdzie mysz sie nawet nie przeslizgnie. To się robi taką klamkę że rąsia nie sięgnie, Januszu logiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Dokładnie Kaizen o to. To zdecydowanie jestem za zamykaniem. Nie martwię się, czy mój pies nie pogryzie jakieś dziecko, które zechce go pogłaskać i wejdzie przez furtkę. I nie mam też obaw, że moje dziecko wybierze się na spacer bez mojej wiedzy i zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2019 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 To się robi taką klamkę że rąsia nie sięgnie, Januszu logiki. Geniusze logiki we wspólnocie mieszkaniowej wymyślili, że ze trzy metry od furtki będzie przycisk do otwierania furtki. I drugi do otwierania bramy. Nie rozumieli, jak im tłumaczyłem, dlaczego to głupi pomysł. Nawet, jak złodziej przeskoczył przez płot, wsiadł do samochodu i tym przyciskiem otworzył sobie bramę i wyjechał - nie dotarło, ze to duża dziura w bezpieczeństwie. I bezsens, bo wygodniej bramę otworzyć z pilota bez wysiadania z auta. To samo tyczy się furtki - wolę sam otwierać (telefonem, kodem, pastylką) gościom, niż żeby każdy (w tym złodziej i dziecko) wychodzili sobie za dotknięciem magicznego przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.09.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Nie odniosę się do tego debilnego komentarza. No cóż, chciałem tylko podpowiedzieć sensowne rozwiązanie autorowi wątku. Najwyraźniej to była błędna decyzja, więc szybko stąd uciekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.09.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Uzupełnię, że odpowiadałem na komentarz gambit565. I już naprawdę mnie nie ma Edytowane 9 Września 2019 przez cypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Uzupełnię, że odpowiadałem na komentarz gambit565. I już naprawdę mnie nie ma 1223 posty i nie potrafisz cytować ani edytować? ELITA FORUM (min. 1000) sic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 10.09.2019 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 We wspólnotach takie przyciski nie są złe. Przecież nie może być tak że za każdym razem trzeba nosić przy sobie specjalne urządzenia do otwierania furtki. To nie sejf bankowy tylko podwórko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.09.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 We wspólnotach takie przyciski nie są złe. Przecież nie może być tak że za każdym razem trzeba nosić przy sobie specjalne urządzenia do otwierania furtki. To nie sejf bankowy tylko podwórko. Oczywiście, że można. Jak wyjdziesz bez pastylki, to jak wejdziesz? Można też mieć panel z cyferkami i wstukać kod albo zadzwonić z niego do odwiedzanej osoby, żeby otworzyła przyciskiem w domofonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.rowek 10.09.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Z zewnątrz gałka nieruchoma (po sygnale z elektromagnesu należy popchnąć drzwi żeby wejść), od wewnątrz gałka przekręcana (wychodząc z posesji, otwierasz drzwi bez elektromagnesu). Jeżeli już to na elektromagnes z obu stron, przecież można przełożyć dłoń i otworzyć sobie od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolo_L 18.09.2019 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Zdecydowanie elektrozamek. Najbezpieczniej. Każdy ma swój chip i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts