pavko9 09.09.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Witam, Planuję zamontować u siebie w lazience kabine typu walk-in składającej się z 2 tafli szkła (8mm). Pytanie moje brzmi, czy taki profil boczny (może dodatkowo na dole) wystarczy do utrzymania szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.09.2019 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Profil pionowo przy ścianie, dołem klejone na silikon u góry podparcie usztywniające, przykładowa konstrukcja (to NIE jest reklama) https://kabiny.pl/pl/scianki-prysznicowe/scianka-prysznicowa-walk-in-bler-black?gclid=EAIaIQobChMIxdOP5fvE5AIVBMwYCh3PjQzwEAQYAiABEgIFhfD_BwE#/90-szerokosc_scianki-110_cm Szybe na dole stawiasz na dystansach, mocujesz do ściany nie sciągając plastikowego narożnika dalszego od ściany, dajesz silicon. Gdy silicon zwiąże, usuwasz plastikowy narożnik i uzupełniasz silikon. Szkło nie może opierać się bezpośrednio na płytkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavko9 10.09.2019 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Z tego co widziałem jedyne stabilizatory jakie są to takie, które łączą sciane z 1 szyba. Czy jest jakiś, który połączy mi obie na raz? Rys. poglądowy (czarne to szyby z góry, czerwone to pożądany stabilizator, szare sciana). Dzięki za dotychczasową pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.09.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Rozmawiaj z wytwórcą. Wszystko się da zrobić, choć niekiedy koszty są ... Marzenia zawsze kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavko9 10.09.2019 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Ehh zachciało mi się... Ale jak już zacząłem to trzeba dokończyć Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts