jankaszak 10.09.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Witam Jestem w trakcie modernizacji ogrzewania na kocioł pelletowy i stoję przed wyborem: Lumo, Kotłospaw, Pellux?Znajomy ostatnio ogarniał temat i ma Kotłospawa Slimko 16 kW mówił, że kupił w dość fajnej cenie ok 11tyś z palnikiem kipi.Szukalem czegoś na miejscu żeby nie dopłacać zadzwoniłem do kipi i podali mi dane ich instalatora w regionie, czyli BIOSPAL http://www.biospal.pl zna ktoś? Chyba nie ma obaw skoro sami polecają. Spojrzałem i znalazłem takie coś kocioł na pellet kotłospaw slimko Patrzałem też na lumo ale są trochę droższe no i możę uda się wynegocjować jakąś niższą cenę u tego dystrybutora ale zadzwonie dopiero jutro. Mam nastomiast pytanie, posiadam dom 180m2 budownictwo w miare nowe i izolacja dobra, sciany i strych ocieplone + ogrzewanie podłogowe - jaką moc do tego?? Czy instalator mi to wyliczy? Jestem nowy na forum przepraszam jeśli piszę w złym dziale czy coś. Liczę na jakieś sugestie i pomoc, pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.09.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Instalator ci wciśnie z 2 razy za duży.Na oko z 10 kw styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankaszak 10.09.2019 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Czyli jeżeli ten kotłospaw z kipi to będę musiał wybrać 12 kW i będzie superowo rozumiem. Zobaczymy jeszcze jutro jak zadzwonie i dam znać, może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.09.2019 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 A żeby się w nim paliło to trzeba odbrawiać rytuały i cegiełki budować jak w MPM DS czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 23.09.2019 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Albo raczej zaletą jest tego niedopracowanie i stawianie zadymy bo większości to nie obchodzi co się dzieje w kotle.Więc podpalają ładują i niech się dzieje co chce aby tylko grzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.09.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Gorzej jeśli sąsiad pierwszy (drugi,..... enty) podobnie podchodzi do tematu. Wtedy zaczyna się osiedlowy lament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts