dedert 17.09.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2019 Witam. Buduję dom podpiwniczony. Jakiś czas temu przykleiłem 10 cm styropianu XPS na ściany piwnicy i dokleiłem dodatkowe 5 cm poniżej okien jako docieplenie warstwy przy gruncie (styropian wysokosci 60 cm wchodzić będzie w ziemię jakieś 40 cm a 20 co wystawać ponad grunt), czyli w strefie przemarzania. Wygląda to tak: Sfazowałem dół doklejonego styro żeby folia kubełkowa się lepiej ułożyła. No i właśnie chciałem sobie ułożyć teraz*folię kubełkową, ale mam dylemat jak ułożyć na tych fasetkach tymbardziej że mam lukarnę czyli narożniki wewnętrzene i zewnętrzne. Zna ktoś jakiś sprytny sposób bez ewentualnego cięcia folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 18.09.2019 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Ułożyć do doklejki jedną warstwę, a na dodatkiwym styro dołożyć folię z zakładką na niższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 25.09.2019 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Nie za bardzo rozumiem, masz na myśli coś takiego? Akurat z położeniem ciągiem jednej warstwy na styro 15cm i 10 cm nie było by problemu tak jak tutaj: Problem pojawi się na narożnikach zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych, Bo pewnie będę musiał rozcinać na wysokości grubszej, doklejonej warstwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.09.2019 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Zna ktoś jakiś sprytny sposób bez ewentualnego cięcia folii? Tnij, zawijaj - to nie hydroizolacja, więc nie ma znaczenia. Role spełnia dwie - wentyluje styropian i zabezpiecza go mechanicznie przy zasypywaniu (niektórzy twierdzą, że ma tylko tę drugą funkcję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 25.09.2019 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Tak jak na 1 zdjęciu ale warstwy odwrotnie, żeby górna nachodziła na dolną, w razie jakiejś wody by spływało na samo dno bez przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts