good_day 23.09.2019 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Mieszkam w zabudowie segmentowej. Mam działkę ok. 65m2: jeden dłuższy bok działki dochodzi do ściany budynku, a przeciwległy do płotu za którym jest droga publiczna. Potrzebuję na działce postawić domek narzędziowy (na kosiarkę, rowery itp) a najlepiej taki, który będzie miał przedłużony dach i tym samym będzie pełnił funkcję wiaty pod którą będzie można postawić jakiś stolik itp. I tu pojawia się pytanie jak zgodnie z prawem to załatwić, co jest potrzebne i czy wogóle przy płocie graniczącym z drogą publiczną mogę cokolwiek postawić. Z góry dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.09.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Zadzwoń do urzędu.Z tego co wiem, można postawić wiarę 1,5m od granicy działki, ale nie może służyć do parkowania samochodu.Co do drogi, musisz zerknąć do MPZP.Np u mnie jest 3m od granicy drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2019 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 wiata nie może mieć ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 25.09.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Pomieszczenie gospodarcze. W urzędzie musisz określić nazwę tego co chcesz postawić bo jest to istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Oficjalnie 6 m od krawędzi drogi gminnej. Ja nanosiłam w projektach budynki gospodarcze jako altanki śmietnikowe (bo te mogą być w granicy i nie maja narzuconych wielkości). Oczywiście nie były to duże obiekty, ale oficjalnie zadaszone, zamykane, do trzymania pełnych worków na segregację śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts