cristoteles 24.09.2019 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Robię schody dębowe i chciałbym do tego dołożyć balustradę w stylu drewno-metal. Dwa słupki dębowe 8x8 cm a pomiędzy nimi wypełnienie rurkami z nierdzewki. Zastanawiam się właśnie nad średnicą tych rurek, bo odcinek między słupkami ma coś ok. 2.5m. Chcę dać rurki 25x1,5mm. Pytanie czy to będzie stabilne i zarazem estetyczne? Przede wszystkim zależy mi aby rury nie wyginały się od byle oparcia, a nie chce za bardzo wstawiać dodatkowego słupka i dzielić rury na dwie części. Na zdjęciu coś co chciałbym osiągnąć. Może ktoś pochwali się jak to wygląda u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid Helta 28.09.2019 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Hej, rurki fi 25mm ze ścianką 1,5mm na odcinku 2,5 metra to będzie "galareta". Musisz zastosować rurki z grubszą ścianką 2 lub 3mm, chociaż wydaje mi się że może być problem z dostępnością ruski grubościennej w inox 304. Możesz rozważyć rezygnację z rurki na rzecz linki nierdzewnej z naciągiem, foto przykład: Pozdrawiam DH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.05.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Podepnę się pod temat i dopytam. Na jakim etapie montujecie balustrady schodów wewnętrznych i wykańczacie te schody? Pytam, bo w kosztorysie kredytowym balustrady stanowią część stanu surowego, nawet jeszcze przed dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts